Amazon plánuje otevřít kamenné obchody v Německu

pátek, 10. ledna 2020, 14:45 Aktuality, Internet & Mobil, Retail MediaGuru

Amazon údajně plánuje otevřít kamenné prodejny v Německu, konkrétní detaily ale nejsou známy. Dosud zde provozoval jen několik pop-up obchodů.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Internetový obchod Amazon plánuje otevřít kamenné prodejny v Německu, což je pro internetového giganta druhý největší trh po USA. V tomto smyslu se alespoň začátkem ledna vyjádřil Ralf Kleber, šéf Amazonu v Německu. „Víme, že zákazníci nakupují offline a mají rádi různorodost,“ uvedl pro Welt am Sonntag. Odmítl ale doplnit jakékoli další detaily, pouze se proslýchá, že ideálním místem by byly pěší zóny ve větších městech. Dosud přitom Amazon v Německu provozoval jen několik dočasných pop-up obchodů. Naposledy v loni v listopadu otevřel na jeden týden obchod v Berlíně.

Kleber dodal, že firma chce také podpořit prodeje přes Amazon Echo - hlasovou asistentku Alexu, která by se měla prodávat za cenu pod padesát euro. Podle zahraničních médií možná Amazon otevře v Německu klasické knihkupectví, kde bude prodávat také Kindle čtečky a Alexa produkty pod jednou střechou s možností si produkty vyzkoušet. 

Amazon provozuje kamenné prodejny v USA a Velké Británii, včetně 500 prodejen s potravinami Whole Foods a 18 obchodů budoucnosti bez pokladen Amazon Go. Údajně také plánuje uvést na americký trh novou značku supermarketů.

-zue-