Daniel Grunt odchází z vedení nových médií FTV Prima

úterý, 14. ledna 2020, 14:30 TV, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Dlouholetý šéf nových médií FTV Prima Daniel Grunt ve své pozici v televizní skupině končí.

Daniel Grunt, zdroj: FTV Prima

Daniel Grunt, zdroj: FTV Prima

Daniel Grunt, dosavadní ředitel nových médií FTV Prima, svůj post podle informací MediaGuru.cz opouští. Z čela nových médií televizní skupiny Prima odchází po sedmi letech.

Za tu dobu se Prima rozrostla v onlinovém prostředí. Grunt stál nejprve v čele samostatné společnosti Prima Online, kterou televize založila pro internetové aktivity firmy, na které se s jeho nástupem hodlala zaměřit. Postupně rozvíjela ústřední videoweb a aplikaci iPrima.cz, nastartovala tematické weby (Prima Cool, Prima Living, Prima Fresh, Prima Style později přejmenovaný na Lajk, PrimaŽeny, Prima Zoom aj.). Nabídku dále rozšířila o možnost sledování videí bez reklam, uvedla videopůjčovnu a rozvíjela hybridní televizní vysílání HbbTV. V druhé polovině loňského roku vstoupila rovněž do herního portálu Playzone.

FTV Prima se díky tomu dostala do top desítky největších provozovatelů českého internetu s průměrnou měsíční návštěvností 3,8 mil. RU (zdroj: NetMonitor, prosinec 2019). Na poli videoreklamy se FTV Prima zařadila k nejsilnějším provozovatelům. Podle dat výzkumu Admonitoring byla v loňském pololetí dokonce nejsilnějším subjektem českého internetu.  

Daniel Grunt přišel do Primy na konci roku 2012. Před svým příchodem na Primu vedl nová média ve vydavatelství Sanoma Media Praha, kde pracoval přibližně rok a půl. Více než dva roky řídil veškeré internetové aktivity TV Nova. Byl marketingovým a produktovým ředitelem internetového portálu Centrum.cz. Působil také jako manažer pro oblast multimédií ve společnosti Nokia Czech Republic.

-mav-