Fischer, Donathová, Třešňák a Hron přicházejí do týdeníku Euro

úterý, 14. ledna 2020, 10:30 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Týdeník Euro pokračuje v obměně redakce, do svých řad přijímá čtyři redaktory.

Petr Fischer, zdroj: Mladá fronta

Petr Fischer, zdroj: Mladá fronta

Do redakce týdeníku Euro z vydavatelství Mladá fronta přichází komentátor Petr Fischer, oznámilo v úterý vydavatelství. Fischer byl dříve komentátorem v Lidových novinách, české redakci BBC, vedl kulturní rubriky v Hospodářských novinách a České televizi, naposledy byl šéfredaktorem Českého rozhlasu Vltava.

Staronovou tváří v týdeníku Euro je Klára Donathová, která se zaměřuje na lifestylová témata, zejména gastronomickou scénu. Mimo jiné stojí za speciálem Top restaurace.

Novým šéfeditorem Eura je potom Petr Třešňák, dosavadní editor serveru Euro.cz. V minulosti působil mimo jiné v deníku E15.

Přišel také editor Michal Hron, který má za sebou praxi v serveru iDnes.cz, Novinky.cz a v Hospodářských novinách.

Klára Donathová, zdroj: Mladá fronta

Klára Donathová, zdroj: Mladá fronta

Michal Hron, zdroj: Mladá fronta

Michal Hron, zdroj: Mladá fronta

Týdeník Euro už v polovině loňského listopadu oznámil některá nová jména ve své redakci. Personální obměna souvisí s odchodem redaktorů, kteří míří do nového týdeníku Hrot.  

Týdeník Euro vychází s lifestylovou přílohou Esence (6x ročně) a magazínem Hipster (4x ročně). V minulém roce týdeník Euro rozšířil skupinu specializovaných ročenek o magazín Top podnikatelka, který je šestým top speciálem (Top miliardáři, Top restaurace, Top advokátní kanceláře, Top Amazing Places, Top české pivo a Top podnikatelka).

-mav-