Media Bohemia má získat do plné kontroly další rádia

čtvrtek, 16. ledna 2020, 07:50 Rádio MediaGuru

Media Bohemia by měla stoprocentně vlastnit další firmy na regionálním rozhlasovém trhu.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Společnost Media Bohemia, nejsilnější hráč na komerčním rozhlasovém trhu, pokračuje v konsolidaci a Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádá o souhlas získat plnou kontrolu v dalších společnostech provozujících rozhlasové vysílání.

Nové žádosti se týkají záměru získat podíly ve firmách RTV Cheb a PS Křídla. Patří pod ně rádia Egrensis a Petrov.  Společnost RTV Cheb (rádio Egrensis), která v současnosti stoprocentně patří Petru Dvořákovi (nejde o generálního ředitele ČT), má celá přejít na Media Bohemia. Ve společnosti PS Křídla (rádio Petrov) se mají podíly Aleše Pohanky (50 %) a Petra Dvořáka (50 %) převést na Media Bohemia.

Jde tak o další regionální rozhlasové společnosti, které by Media Bohemia získala pod svou kontrolu a v nichž dosud neměla podíl. Jak už jsme informovali na začátku ledna, Media Bohemia chce zároveň získat plný podíl ve firmě Gama Media, zajišťující vysílání Rock Rádia prostřednictvím vysílačů v severních a části západních Čech.

Chebské rádio Egrensis měnilo vlastníka na konci roku 2017, kdy podíly v něm získal Petr Dvořák. Programově se pak propojilo s rádiem Blaník. Hudební formát brněnského rádia Petrov tvoří české písničky, hity od 60. let po současnost, pop, folk a country. 

Majetkové podíly vlastníků v českých rádiích je možné prohlédnout si zde.

-mav-