Nový vlastník Avonu chce investovat do značky i digitalizace

pondělí, 27. ledna 2020, 07:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Avon kupuje brazilská skupina Natura & Co. Nový vlastník plánuje investice do značky, vývoje produktů a digitalizace.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Kosmetickou společnost Avon, jež se zaměřuje na přímý prodej, koupila brazilská skupina Natura & Co. Nový vlastník plánuje na následujících 36 měsíců velké úspory, ve výši 200 až 300 milionů dolarů ročně. „Část úspor chceme znovu investovat do našeho růstu, zejména do Avonu,“ uvedl šéf skupiny Roberto Marques a dodal: „Investice se budou týkat zejména značky, vývoje produktů a digitalizace.“

V uplynulých letech se Avon potýkal s poklesem prodejů, zejména kvůli nedostatečným inovacím, pomalé digitalizaci a neschopnosti konkurovat kosmetickým gigantům jako L’Oréal nebo Estée Lauder. „U každé značky musíme být rychlejší. Bude nám trvat několik měsíců, abychom vytvořili strategie k jejich posílení,“ dodal João Paulo Ferreira, jenž má ve skupině Natura & Co na starosti Latinskou Ameriku.

Doposud přistupovala Natura & Co k možným modelům prodeje experimentálně. Své produkty Natura Ekos zařazovala na digitální platformy jako Birchbox nebo Fabled. Velmi dobře si uvědomila také sílu Amazonu. Se svými značkami The Body Shop a Aesop rozvíjí omnichannel strategie prostřednictvím značkových kamenných obchodů, vyškolených specialistek i e-shopů. Je tedy otázka, co nového Avon představí. Na českém trhu před vánočními svátky kupříkladu otevřel v pražském obchodním centru Westfield Chodov svůj Avon Beauty Point, kde si mohli návštěvníci produkty vyzkoušet a na místě objednat.

Akvizicí Avonu se stává skupina Natura & Co, pod níž spadají značky Natura, Aesop a The Body Shop, čtvrtou největší kosmetickou společností na světě. Rovněž posílila svou pozici na trhu přímé distribuce, kde zvýšila globální počet „konzultantů“ z původních 1,7 milionu na 6,3 milionů. V neposlední řadě dosáhla regionální expanze – za dosavadních 73 trhů, na kterých působila, je nyní přítomna ve 100 zemích.

-stk-