Pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov je nejistý

pondělí, 13. ledna 2020, 16:45 Aktuality, TV MediaGuru

Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka se v současnosti připravuje nový plán mediálních aktivit prezidenta Zemana.

Týden s prezidentem, foto: TV Barrandov

Týden s prezidentem, foto: TV Barrandov

Účast prezidenta Miloše Zemana v pravidelných rozhovorech na TV Barrandov je nejistá. Jak už jsme informovali v minulém týdnu, v čase, kdy se dosud vysílal pořad Týden s prezidentem, je od příštího týdne v programu nový seriál. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček v pondělí serverům Blesk.cz a Echo24.cz řekl, že se připravuje nový plán Zemanových mediálních aktivit.

„Omezím se na konstatování, že nyní pracujeme na inovovaném a zajímavém plánu pravidelných mediálních aktivit pana prezidenta. Plán bude zahrnovat osvědčené i nové pořady," vyjádřil se bez bližších podrobností Jiří Ovčáček k budoucnosti pořadu Týden s prezidentem. 

Ředitel televize Jaromír Soukup na svém twitterovém účtu v neděli přivítal rozhodnutí prezidenta Zemana nenominovat Hanu Válkovou na post ombudsmanky. Dodal poté, že Kanceláři prezidenta republiky nabídne TV Barrandov další natáčení pořadu Týden s prezidentem. „Schválně, co odpoví," podotkl.

V pondělí odpoledne ale v dalším tweetu naznačil nesoulad s prezidentem. „...pokud v tom nejsme s hlavou státu zajedno, nevím, zda jsme schopni najít v něčem jiném společnou řeč...," napsal.

Později upřesnil, že TV Barrandov zaslala návrh natáčení prezidentské kanceláři a na odpověď čeká.

Pořad Týden s prezidentem se poprvé na obrazovce TV Barrandov objevil v březnu 2017. V roce 2019 ho v průměru sledovalo 150 tisíc diváků starších 15 let, což pro televizi Barrandov znamenalo v čase vysílání pořadu necelý 4% podíl na sledovanosti. V předešlém roce, který byl zároveň rokem přímé prezidentské volby, byla sledovanost pořadu vyšší (211 tisíc, share 5,3 %). Díly, které byly vysílány v lednu 2018 a předcházely prezidentské volbě, sledovalo až 400 tisíc diváků. 

-mav-