Příjmy LinkedInu vzrostly o čtvrtinu, hlásí 675 mil. uživatelů

čtvrtek, 30. ledna 2020, 15:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

O 26 % v konstantních cenách vzrostly v uplynulém čtvrtletí meziročně příjmy profesní sítě LinkedIn.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Profesní síť LinkedIn roste nejen co do počtu uživatelů, ale daří se jí zvyšovat i příjmy. V uplynulém čtvrtletí se meziročně zvýšily o 24 %, respektive o 26 % v konstantních cenách. Vyplývá to z finančních výsledků jejího provozovatele, společnosti Microsoft.

LinkedIn je dostupný v 24 jazycích, včetně češtiny. V současnosti má 675 milionů uživatelů v 200 zemích světa. Kromě soukromých účtů eviduje přes 30 milionů firemních profilů a 90 tisíc školských zařízení. V České republice profesní síť užívá více než 1,5 milionu uživatelů, 83 tisíc firem a sedm tisíc škol.

„LinkedIn i nadále pokračuje ve vytváření ekonomických příležitostí pro každého svého člena na světě. Každých sedm sekund získá někdo na LinkedInu práci,“ uvedl v konferenčním hovoru s investory šéf Microsoftu Satya Nadella s tím, že nejrychleji rostoucím produktem (+42 %) zůstává Marketing Solutions.

Podle Nadelly se bude LinkedIn v následujících měsících zaměřovat na rozvoj svého talentového portfolia, čítajícího produkty typu Talent Solutions, Talent Insights, Glint a LinkedIn Learning, které mají zaměstnavatelům pomoci k přilákání, udržení i rozvoji talentů.

-stk-