Ředitel ČRo měl nabídnout prezidentovi rozhovory s Veselým

pondělí, 20. ledna 2020, 11:45 Aktuality, Rádio , Aktualizováno MediaGuru

Generální ředitel ČRo René Zavoral měl nabídnout prezidentovi rozhovory s Lubošem Xaverem Veselým.

Luboš Xaver Veselý, foto: Český rozhlas

Luboš Xaver Veselý, foto: Český rozhlas

Prezident Miloš Zeman bude ve svých mediálních aktivitách pokračovat ve čtvrtletních rozhovorech na Frekvenci 1, dále s deníkem Blesk a mají se rovněž konat pravidelné tiskové konference s prezidentem. Prezident to uvedl v nedělním rozhovoru pro pořad Press klub na Frekvenci 1. Dodal rovněž, že generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral nabídl prezidentovi rozhovory s Lubošem Xaverem Veselým, upozornil server Lupa.cz. „Generální ředitel Zavoral mi navrhl další mediální výstupy s Lubošem Xaverem Veselým, kterého mám rád a těším se na to," řekl v rozhovoru na Frekvenci 1 Miloš Zeman.

Český rozhlas (ČRo) v pondělí odpoledne upřesnil, že generální ředitel prezidentovi republiky tlumočil pozvání moderátora Veselého do jím vedeného pořadu Xaver a host, na které prezident kladně reagoval. „Rozhovor, který bude veden v duchu lifestylového formátu daného pořadu, je naplánován na únor a bude vysílán na regionálních stanicích ČRo. Český rozhlas neplánuje aktuálně pravidelný pořad s prezidentem republiky, ale stejně jako doposud bude pokračovat v dosavadní praxi odvysílání příležitostných rozhovorů s hlavou státu na aktuální témata," uvedl Jiří Hošna, ředitel marketingu, obchodu a komunikace ČRo.

Mediální aktivity prezidenta se upravují poté, co od letošního roku bylo ukončeno vysílání pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov. Prezident odmítl, že by rozchodu s televizí Barrandov předcházela hádka s Jaromírem Soukupem. Důvodem konce neměla být ani časová náročnost. „Neřekl bych, že to bylo primárně náročné, ale témata se vícenásobně opakovala a už to nemělo šťávu a náboj, který to mělo na začátku," zdůvodnil prezident. 

-mav-

Aktualizováno v pondělí 20. ledna 2020 14:40 o vyjádření Českého rozhlasu