Pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov končí

středa, 15. ledna 2020, 10:20 TV MediaGuru

Pravidelné Zemanovy rozhovory v TV Barrandov skončí, pořad údajně vyčerpal svůj potenciál.

Týden s prezidentem, zdroj: TV Barrandov

Týden s prezidentem, zdroj: TV Barrandov

Prezident Miloš Zeman už nebude pravidelně vystupovat v rozhovorech v TV Barrandov, pořad Týden s prezidentem skončí. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v dopise majiteli televize Jaromíru Soukupovi napsal, že pořad vyčerpal svůj potenciál a nemůže přinést nové impulzy. Dopis Ovčáček zveřejnil na webu Hradu.

Ovčáček Soukupovi sdělil, že při hodnocení mediálních aktivit uplynulého období dospěl k závěru, že ve svém čase byl Týden s prezidentem pořadem, který byl pro diváky přínosem a měl své místo. „Pokud jde o etapu od roku 2020 do roku 2023, kdy skončí druhé funkční období prezidenta republiky, situace je zcela odlišná. Dospěl jsem k závěru, že pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál, a nemůže tedy přinést nové impulzy," uvedl mluvčí.

Soukupa informoval, že pořad už nebude zařazen do nového plánu prezidentových pravidelných mediálních aktivit. „Se zahájením natáčení proto již nepočítáme," uvedl. Majiteli televize Ovčáček poděkoval za profesionalitu, vstřícný přístup a čas věnovaný pořadu.

V pořadu Týden s prezidentem se Zemanem pravidelně vedl rozhovory Soukup. Tento čtvrtek televizní stanice pořad ještě avizuje, příští týden ale už je v daný čas v programu seriál s názvem Je to kampaň!, po kterém se bude vysílat Duel Jaromíra Soukupa. Tento pořad v minulosti navazoval na Týden s prezidentem. Soukup v pondělí na twitteru uvedl, že ohledně čtvrtečního vysílání je TV Barrandov připravena vysílat a natáčet. 

„Rozhodnutí prezidenta po třech letech ukončit natáčení pořadu Týden s prezidentem plně respektuji. Osobně je mi to líto. Pro TV Barrandov to ale neznamená nic převratného. Uvolněný prostor nahradí jiné pořady cílené na mladší cílové skupiny diváků,“ uvedl na twitteru Soukup.

Televize Barrandov ve středu odpoledne uvedla, že změnu využije k proměně vysílacího schématu a že se bude snažit oslovit mladší cílové skupiny. Z politického žánru mají pokračovat Duely Jaromíra Soukupa, objevit se ale mají i nové formáty s tímto zaměřením, které televize připravuje.

Pořad Týden s prezidentem se poprvé na obrazovce TV Barrandov objevil v březnu 2017. V roce 2019 ho v průměru sledovalo 150 tisíc diváků starších 15 let (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere), což pro televizi Barrandov znamenalo v čase vysílání pořadu necelý 4% podíl na sledovanosti. Zařadil se do TOP 10 pořadů vysílaných na TVB v roce 2019.

V předešlém roce, který byl zároveň rokem přímé prezidentské volby, byla sledovanost pořadu vyšší (211 tisíc, share 5,3 %). Díly, které byly vysílány v lednu 2018 a předcházely prezidentské volbě, sledovalo až 400 tisíc diváků. Díl vysílaný 18.1. 2018 byl dokonce druhým nejsledovanějším pořadem TV Barrandov v předloňském roce.

Tiskový mluvčí prezidenta republiky zaslal dopis Jaromíru Soukupovi

15. ledna 2020

Ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček zaslal ve středu dne 15. ledna 2020 dopis generálnímu řediteli TV Barrandov Jaromíru Soukupovi.

Vážený pane generální řediteli,

v těchto dnech připravuji z pozice ředitele Odboru tiskového Kanceláře prezidenta republiky a tiskového mluvčího prezidenta republiky nový plán pravidelných mediálních aktivit prezidenta republiky. Tato činnost je odpovědností mně svěřenou a vyžaduje pečlivé rozvažování.

Nedílným prvkem přípravy nového plánu je zhodnocení mediálních aktivit uplynulých let a posouzení jejich přínosu pro budoucí období.

Součástí balíčku pravidelných mediálních aktivit v minulých letech byl i pořad „Týden s prezidentem“, který vysílala TV Barrandov, a který jste moderoval. Při hodnocení uplynulého období jsem dospěl k závěru, že ve svém čase šlo o pořad, který byl pro diváky přínosem a měl své místo.

Pokud jde o etapu od roku 2020 do roku 2023, kdy skončí druhé funkční období prezidenta republiky, situace je zcela odlišná. Dospěl jsem k závěru, že pořad „Týden s prezidentem“ na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál a nemůže tedy přinést nové impulsy.

Dovolte mi proto, abych Vás informoval o svém rozhodnutí, že pořad „Týden s prezidentem“ na TV Barrandov již nebude zařazen do nového plánu pravidelných mediálních aktivit prezidenta republiky. Se zahájením natáčení proto již nepočítáme.

Zároveň mi dovolte, vážený pane generální řediteli, abych Vám poděkoval za Vaši profesionalitu, vstřícný přístup i čas věnovaný pořadu „Týden s prezidentem“ na TV Barrandov.

Přeji TV Barrandov, aby dál rozvíjela úspěšně své aktivity a získávala další diváky. Vám osobně pak u příležitosti zahájení nového roku 2020 přeji pevné zdraví a životní spokojenost.

V dokonalé úctě,

Jiří Ovčáček
ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky

-čtk-, mav-