Seznam.cz: Lidi loni nejvíc vyhledávali Gotta, jeho rodinu a hokej

úterý, 21. ledna 2020, 06:50 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz znovu zveřejnil žebříček osobností, událostí nebo produktů, které Češi na internetu loni vyhledávali výrazně více než v roce minulém.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Ivana Gottová, Karel Gott a hned za nimi jejich dcera Charlotte. To jsou osobnosti na vrcholu žebříčku skokanů v internetovém vyhledávání, které pravidelně v lednu zveřejňuje Seznam.cz. Žebříček ukazuje osobnosti, události a produkty, které Češi na internetu vyhledávali výrazně více než v roce minulém. Ze zahraničních osobností nejvíce poskočil zájem o bývalého závodníka Formule 1 Michaela Schumachera. Do žebříčku osobností se loni dostaly také zástupkyně britské královské rodiny, vévodkyně Meghan a Kate.

Zábavě kralovaly v roce 2019 seriály. Na prvním místě byla Výměna manželek. Lidé ale hledali i internetový seriál Lajna 2 nebo Most!.

V kategorii komerčních produktů se výrazně projevil přechod na digitální televizní vysílání. Výraz „set top box DVB T2” se umístil na druhé příčce. Více poskočil jen mobilní telefon Xiaomi Redmi Note 7.

Ve fotogalerii níže si můžete projít žebříčky nejvyhledávanějších slov podle kategorií.

„Jako každý rok se mezi hojně hledané události dostaly i významné sportovní akce. Hlavním volnočasovým aktivitám kralovalo MS v hokeji 2019, následované biatlonem a Wimbledonem,“ říká Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání. Lidé se loni také hojně zajímali o koncert skupiny Metallica nebo zpěváka Eda Sheerana.

-mav-