Aplikace Můj Rozhlas měla za dva měsíce sto tisíc instalací

středa, 19. února 2020, 07:40 Rádio, Internet & Mobil MediaGuru

Po dvou měsících fungování zaznamenala aplikace Můj Rozhlas sto tisíc instalací. Portál navštívilo v lednu 240 tisíc uživatelů.

Můj Rozhlas, zdroj: Český rozhlas

Můj Rozhlas, zdroj: Český rozhlas

Mobilní aplikace Můj Rozhlas, kterou loni v prosinci uvedl do provozu Český rozhlas, měla na začátku února přes 100 tisíc instalací. Webovou podobu Mujrozhlas.cz navštívilo v lednu cca 240 tisíc uživatelů, uvedl na dotaz MediaGuru.cz ředitel komunikace Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Nová audio online služba je v provozu déle než dva měsíce, zatím proto Český rozhlas nechce přesně interpretovat trendy ohledně zájmu konzumace obsahu. „Přesto lze ale říct, že na webové podobě lidé převážně poslouchají živé vysílání, a to především stanic Radiožurnál, Dvojka a Plus. V případě ondemand konzumují obsah zaměřený na seberozvoj, psychologii nebo mateřství. Samozřejmě je také velký zájem o literárně dramatickou tvorbu, což platí i o prostředí mobilní aplikace," dodal dále Hošna

Online službu Můj Rozhlas, podporující poslech na vyžádání (on-demand), spustil Český rozhlas 4. prosince 2019, má jít o třetí internetový pilíř ČRo. Obsahuje živé vysílané pořady včetně timeshiftu, záznamy odvysílaných pořadů, podcasty a speciality z archivu ČRo. Na jednom místě tak soustředí všechny audio pořady Českého rozhlasu. Je možné jej stáhnout jako aplikaci do mobilu nebo používat na počítači. V další fázi se počítá s rozšířením do HbbTV, IPTV a chytrých reproduktorů. V plném provozu by měl Můj rozhlas.cz fungovat v roce 2021.

-mav-