Premium Media Group vidí rozvoj ve firemních magazínech

středa, 19. února 2020, 11:00 Tisk MediaGuru

Nové časopisy chce vydavatelství Premium Media Group rozvíjet především v divizi firemních magazínů, říká ředitelka Zuzana Melicharová.

Zuzana Melicharová, foto: Premium Media Group

Zuzana Melicharová, foto: Premium Media Group

Vydavatelství Premium Media Group (PMG) má letos zájem rozšiřovat své portfolio tištěných titulů primárně v rámci divize firemních časopisů, kde vidí velký potenciál. Další vývoj směřuje do oblasti digitální reklamy a sociálních médií, případně v oblasti umění a investic do umění, uvedla pro MediGuru.cz ředitelka vydavatelství Zuzana Melicharová, která vydavatelství řídí od roku 2016.

Tržby Premium Media Group se podle jejích slov pohybují kolem 30 mil. Kč, postupně by se měly zvyšovat k hranici 50 mil. korun. „Růst předpokládáme primárně organický, ale nebráníme se novým akvizicím, které mohou obrat posunout nad tuto hranici,“ přiblížila.

Portfolio Premium Media Group tvoří časopisy z několika oblastí: magazín o realitách a životním stylu Estate, oborový titul z oblasti architektury Architect+, sportovně byznysové Premium Golf a Premium Ski a do designu a umění laděný Art Of Living. V loňském roce uvedlo PMG v segmentu prémiových firemních časopisů dva tituly. Pro privátní klienty Friedrich Wilhelm Raiffesen je to titul The Black Tie, který byl oceněn jako nejlepší firemní časopis roku 2019. Pro cestovní nadšence a zároveň klienty cestovní kanceláře Exclusive Tours vytváří travel magazín Exclusive Tours.

„Hlavním pilířem financování je prodej inzerce, historicky zejména tištěné, ale dnes již digitál a sociální sítě, které prudce rostou. Přidruženým pilířem je přímý prodej v podobě stánkového a komisního prodeje a předplatného. Zajímavým a pro nás zábavným zdrojem výnosů jsou naše počiny v oblasti eventů, kde pokrýváme širokou škálu od pořádání golfových turnajů, privátních networkingových akcí až po lifestylové Art of Living party,“ říká Melicharová.

Portfolio Premium Media Group

Portfolio Premium Media Group

Dodává rovněž, že za několik let společnost vytvořila z veřejných zdrojů a z údajů od svých čtenářů a inzerentů databází zahrnující přes deset tisíc nejdůležitějších osob, ovlivňujících českou a slovenskou ekonomiku a byznysovou scénu. „Naši čtenáři jsou primárně lidé, kteří se prosadili na poli byznysu, ať už jde o vysoce postavený management, majitele firem, finančníky, investory, advokáty, developery nebo architekty. Zajímají se také o umění, design, architekturu, ve volném čase cestují, sportují,“ popisuje čtenářskou základnu. Právě přímou distribuci označuje za největší konkurenční výhodu PMG.

Premium Media Group vzniklo v roce 2016, kdy převzalo vydávání tradičního časopisu Architekt (dnes vychází pod názvem Architect+) a krátce poté přibralo golfový časopis For Golf (dnes Premium Golf).

-mav-