Rádio Expres zavede ranní vysílání s Milošem Pokorným

středa, 26. února 2020, 07:30 Rádio, Aktuality MediaGuru

Seznam.cz bude chtít zamíchat kartami v ranním vysílání minimálně v pražském rozhlasovém éteru.

Expres FM, zdroj: Seznam.cz

Expres FM, zdroj: Seznam.cz

Rádio Expres FM připravuje tříhodinový ranní blok Miloše Pokorného, do vysílání ho nasadí letos na jaře. Půjde o jednu z připravovaných změn, která letos čekají rádia patřící společnosti Seznam.cz, řekl v rozhovoru pro MediaGuru.cz ředitel Divize zpravodajství a rádií Jakub Unger.

Tříhodinový ranní proud ve vysílání pražského rádia Expres má být informačně-zábavní. Má přispět k tomu, aby rádio Expres bylo výhledově vnímáno jako silná volba ve zpravodajsko-informačním obsahu. „Seznam.cz je v tuto chvíli asi jediný, kdo dokáže se svým původním, nezávislým a kvalitním obsahem do zpravodajsko-informačního segmentu promluvit,“ uvedl Jakub Unger.

Návrat Miloše Pokorného k rozhlasovému mikrofonu anoncovalo rádio Expres už na konci loňského roku, jeho roli ale dosud nespecifikovalo. Naznačilo pouze, že bude po dlouhých letech moderovat sám, nikoli ve dvojici. „Jdeme do nového netradičního formátu, nových studií a snad i do nové etapy Expresu,” uvedl tehdy ke svému nástupu Miloš Pokorný.

Pokorný má velké zkušenosti s rozhlasovým vysíláním, jako moderátor v rádiu působí od roku 1991. Od roku 1996 moderoval ve dvojici s Romanem Ondráčkem s názvem Těžkej Pokondr. Vysílal různé bloky a formáty pořadů na rádiích Bonton, City, Frekvence 1, Evropa 2. V roce 2001 se spolupodílel na vzniku rádia Expres FM, kde byl i programovým ředitelem. V roce 1997 po dobu tří let působil jako ředitel rádia Evropa 2. Spoluvytvářel televizní pořady pro Českou televizi, Primu i TV Nova.

Celý rozhovor s Jakubem Ungerem je možné číst zde.

-mav-