Alza začala nabízet trvanlivé potraviny

pondělí, 23. března 2020, 15:05 Aktuality, Retail, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

V rámci dočasného pilotu zařazuje Alza.cz do své nabídky i trvanlivé potraviny.

Zdroj: Alza.cz

Zdroj: Alza.cz

Alza.cz reaguje na současnou pandemii koronaviru i zařazením pro ni zcela nezvyklého sortimentu. V rámci dočasného pilotu nabízí na svém e-shopu i vybrané trvanlivé potraviny, a snaží se tak vyhovět požadavku svých zákazníků se zájmem o bezkontaktní doručení potravin a možnost nakoupit pro své rodiče a prarodiče na dálku s doručením až domů.

 „Uvědomujeme si, že nakupování přes internet nyní může pomoci všem domácnostem lépe dodržovat přísná bezpečnostní opatření. Přestože i v Alze procházíme extrémně náročným obdobím, kdy jsou všechny systémy maximálně zatíženy, snažíme se zákazníkům co nejvíce pomoci a vyjít jim vstříc nejen bezpečnostními opatřeními, ale i rozšířením nabídky, která u nás není běžná,“ uvedl Petr Bena, obchodní ředitel Alza.cz.

Firma tak nově zalistovala položky typu rýže, těstoviny, mouka, konzervy (krůtí maso, houbový guláš, lečo s klobásou atd.), cereálie, luštěniny, sója, sterilovaná zelenina nebo různé sypké směsi (bramborové knedlíky aj.).

Sortiment se bude v nadcházejících dnech rozšiřovat o další druhy trvanlivých potravin. Zařazeny jsou pouze vybrané produkty, které je Alza schopna skladovat v požadovaných podmínkách a přepravovat k zákazníkům standardní cestou bez nutnosti chlazení či jiného speciálního režimu.

Kromě nově zalistovaných trvanlivých potravin firma do kategorie Doma v pohodě zařadila i dříve nabízené produkty typu káva, zdravá výživa, jídlo na cesty, dětská výživa, doplňky stravy, sportovní nebo alternativní strava. Celkově tak sortiment nyní obsahuje více než 1 200 druhů zboží.

Nabídka trvanlivých potravin je nyní platná pouze pro Českou republiku, nicméně společnost usilovně pracuje na zahájení prodeje i na Slovensku. Nákup tohoto sortimentu je možné kombinovat s běžnými nákupy na Alze a lze je vyzvedávat i v síti AlzaBoxů.

Kromě rozšiřování sortimentu se Alza také otevírá prodejcům třetích stran a urychluje proces jejich přihlašování do programu dropshipment

Mall i Alza zpřístupňují zavřeným obchodům svá tržiště

čtvrtek 19. března 2020

-stk-