ČSOB se pro kampaň za bezpečný internet spojuje s Policií ČR

úterý, 3. března 2020, 15:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

ČSOB spouští ve spolupráci s Policií ČR kampaň na podporu bezpečnosti dětí na internetu.

ČSOB startuje ve spolupráci s Policií ČR novou kampaň, v níž upozorňuje rodiče nezletilých dětí na rostoucí nebezpečí v digitálním světě.

„Dlouhodobě se věnujeme finančnímu vzdělávání dětí a náš úspěšný program jsme rozšířili o digitální bezpečnost a prevenci rizik na internetu. Policii ČR jsme jako odborníky a experty s největšími zkušenostmi v této oblasti oslovili již loni. V prosinci jsme zahájili unikátní spolupráci zaměřenou na ochranu před internetovými hrozbami, jejímž prvním počinem je právě zahájená společná kampaň,“ popisuje Petr Hutla, člen představenstva ČSOB.

Kampaň, jež probíhá online, ukazuje rodičům pomocí krátkých videí, jak snadno mohou být děti terčem internetového predátora. Kromě toho realizuje ČSOB spolu s Policií ČR výukový program pro děti na základních školách s názvem Tvoje cesta #onlinem. Více než 600 bankovních expertů a policejních preventistů bude ve školách upozorňovat na nebezpečné situace, se kterými se děti mohou na internetu setkat, a učit je i tomu, jak na rizikovou komunikaci reagovat.

Podle policejních statistik stále výrazně přibývá online útoků zejména na nejmladší věkovou skupinu. Třetina českých dětí se na internetu setkala s urážkami a verbálním napadáním, deset procent pak zažilo skutečnou kyberšikanu, která má na děti výrazně negativní dopady. „Velmi pozitivně vnímám rozšíření naší vzájemné spolupráce směrem k široké veřejnosti, potažmo rodičům. Právě rodiče jsou ti, kteří mají ten největší vliv na své potomky. Výchova je na rodičích a my jsme jim ochotni pomoci najít tu správnou cestu #onlinem, po které se vydají oni společně se svými dětmi,“ uvedl policejní prezident Jan Švejdar.

V současné době jde o druhou velkou kampaň na téma bezpečnosti dětí na internetu. Minulý týden nasadil kampaň s představitelkami hraného dokumentu V síti operátor O2.

-stk-