CzechTourism chystá kampaň #světovéČesko

středa, 8. dubna 2020, 10:35 Aktuality, Reklama, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

V reakci na drtivé dopady celosvětové pandemie na cestovní ruch připravuje agentura CzechTourism kampaň na podporu domácího turismu.

Ukázka z kampaně #světovéČesko, zdroj: CzechTourism

Ukázka z kampaně #světovéČesko, zdroj: CzechTourism

Pandemie koronaviru a z toho plynoucí uzavřené hranice a nucená izolace má drtivé důsledky na cestovní ruch. Podle agentury CzechTourism se spotřeba spojená s turistikou jen v Praze může letos propadnout téměř o 64 miliard korun. Ve srovnání s loňským rokem přijde turistický sektor hlavního města také o více než 36 tisíc pracovních míst. 

S cílem podpořit domácí cestovní ruch tak CzechTourism chystá kampaň #světovéČesko, v níž využije známé osobnosti, jako je Jaromír Jágr, Jaroslav Kulhavý a další. V rámci komunikace budou představovány méně známá místa republiky se snahou prodloužit turistickou sezónu do října. 

Do kampaně se budou moci zapojit české regiony i podnikatelé. První vlna kampaně #světovéČesko poběží na vlastních kanálech agentury CzechTourism, tedy na webu a sociálních sítích kudyznudy.cz, dále v televizi a rádiu. Celkový rozpočet kampaně je 20 mil. Kč.

CzechTourism v současné situaci mění svůj původní marketingový plán. Odstupuje prozatím od uvažovaného systému kofinancování. I nadále se však chce ve své komunikaci soustředit na zahraniční turisty.

„Pro většinu českých regionů je domácí cestovní ruch klíčový bez ohledu na koronavirus. Zatím mezi podnikateli a regiony ale panuje shoda, že bychom měli dělat naši práci především v zahraničí, a to i přes to, že jsou aktuálně zavřené hranice. Výsledky letošní kampaně se totiž projeví až za rok. Letošní projekty se zahraničními cestovkami a novináři tak budou klíčové pro nastartování příští sezóny v roce 2021,“ popsal pro MediaGuru.cz ředitel CzechTourismu Jan Herget.

CzechTourism posune kofinancování, připravuje kampaň

úterý 31. března 2020

-stk-