Ekonomický týdeník Hrot zahájí v pondělí 11. května

čtvrtek, 23. dubna 2020, 21:15 Aktuality, Tisk MediaGuru

První vydání tištěného ekonomického magazínu Hrot je naplánováno na pondělí 11. května.

Upoutávka na týdedník Hrot

Upoutávka na týdedník Hrot

Nový ekonomický týdeník Hrot se poprvé v tištěném provedení představí v pondělí 11. května. Vyplývá to z upoutávky, kterou umístil na svůj web. Hrot už v průběhu dubna spustil zpravodajský web tydenikhrot.cz.

Hrot se definuje jako moderní ekonomicko-společenský časopis a uvádí, že vznikl v reakci na neuspokojivou situaci na českém mediálním trhu v oblasti ekonomických titulů. Zaměřuje se na informace z byznysu a politiky, přináší analýzy a komentáře. Součástí každého vydání týdeníku Hrot budou i přeložené aktuální materiály z týdeníku The Economist.  

Prodejní cena týdeníku je 79 Kč. Časopis nabízí měsíční čtvrtletní, pololetní i celoroční předplatné. Je také možné předplatit si pouze elektronickou verzi, u níž je cena předplatného ve srovnání s tištěnou nižší. 

Hrot připravují redaktoři, kteří do loňského roku pracovali v týdeníku Euro. Šéfredaktorem je Vadim Fojtík, v redakci pracují i jeho zástupci Pavel Páral a Tomáš Jeník. Tvářemi nového titulu jsou také šéfanalytik Miroslav Zámečník, šéfeditor Ivo Čermák, šéf webu Jiří Holuša či art director Tomáš Novák.

Provozovatelem webu je společnost Hrot s.r.o. a většinovým vlastníkem Touzimsky Publishing investora Jana Veverky, v níž mají podíly další investoři. Má jít především o jeho osobní přátele, s nimiž dlouhodobě spolupracuje.

 -mav-