Media Bohemia zjednodušuje strukturu svých rádiových firem

středa, 29. dubna 2020, 11:00 Rádio MediaGuru

Společnost Media Bohemia, hlavní hráč na trhu regionálních rádií, zjednodušuje strukturu svých firem, prostřednictvím kterých drží vysílací licence.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Ke zjednodušení struktury svých společností, které drží licence pro rozhlasové vysílání, přistupuje také společnost Media Bohemia. Jak vyplývá z žádosti zaslané Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, má v plánu zfúzovat s firmami, které nedávno ovládla. Konkrétně jde o spojení s firmami RTV Cheb (rádio Egrensis), PS Křídla (rádio Petrov) a Gama media (Rock rádio).

Ve výsledku mají všechny zmíněné společnosti zaniknout a Media Bohemia bude přímým vlastníkem uvedených rozhlasových stanic. Ve všech uvedených společnostech má Media Bohemia 100% podíl. „Vzhledem k současné majetkové struktuře zamýšlená fúze sloučením nebude mít žádný dopad na zajištění plurality v rozhlasovém vysílání," odůvodňuje žádost Media Bohemia

Media Bohemia tak bude přímým vlastníkem všech svých rádií s výjimkou rádia Oldies. V provozující společnosti rádia Oldies drží Media Bohemia 45% podíl, majoritu má Petr Dvořák (nejde o GŘ České televize). Výslednou podobu uvádíme níže.

Rozhlasové stanice patřící společnosti Media Bohemia, platné k 29.4. 2020

Rozhlasové stanice patřící společnosti Media Bohemia, platné k 29.4. 2020

Akvizice, které Media Bohemia v uplynulých letech učinila, vedly k rozšíření skupiny jejích rádií, protože skupina je postupně začleňuje do svých rozhlasových rodin. Chebské rádio Egrensis se propojilo programově s rádiem Blaník. Brněnské rádio Petrov, jehož formát tvořily české písničky, hity od 60. let po současnost, pop, folk a country, se od 1. května 2020 mění na rádio Blaník nejen programově, ale i svým názvem

K úpravě své struktury rozhlasových firem přistoupila také společnost Active Radio, patřící pod Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.

Křetínského rádia zjednoduší strukturu, některé firmy zaniknou

středa 15. dubna 2020

-mav-