Penta nebude kvůli změnám pokračovat s Media Investments

středa, 29. dubna 2020, 15:15 Reklama MediaGuru

Největší klient Media Investments považuje vlastnické změny v agentuře za nestandardní a netransparentní.

Sídlo Media Investments v pražském Karlíně, zdroj: Google

Sídlo Media Investments v pražském Karlíně, zdroj: Google

Investiční skupina Penta, nejvýznamnější klient mediální agentury Media Investments, nemá v plánu dále služby agentury využívat. Na dotaz MediaGuru.cz to uvedl Martin Danko, PR manažer společnosti. Důvodem jsou nedávné majetkové změny v agentuře, které Penta považuje za nestandardní a netransparentní.

„Způsob, jakým došlo ke změně majitele, považujeme za netransparentní a silně nestandardní. Naše firmy, které představovaly velkého klienta pro Media Investments, nebyly na tuto změnu ani bývalým a ani současným majitelem agentury nijak upozorněny. Je zřejmé, že v případě, kdyby se jednalo o standardní transakci, tak zvláště v byznysu mediálních agentur, který je založen na výborných vztazích a důvěře s klienty, se nemůže vlastnická změna odehrát tak, jak tomu bylo v tomto případě. Vzniklá situace nás zaskočila obdobně jako ostatní hráče na mediálním trhu, kteří s touto agenturou spolupracovali," uvedl Danko. Dodal zároveň, že Penta už uskutečnila „konkrétní kroky, kterými naše firmy ukončují spolupráci s touto agenturou".

Jak už jsme informovali, novým majitelem Media Investments se stala neznámá společnost Eloro, registrovaná na Slovensku. Novým statutárním ředitelem a členem správní rady byl jmenován Miroslav Dúžek, který se dosud v oboru nepohyboval. Bývalý majitel Jan Klápa zdůvodnil, že agenturu prodal po 27 letech strávených v reklamě a že nabídku na odkup měl asi dva roky. MediaGuru.cz ale před týdnem řekl, že změna se odehrála s vědomím společnosti Penta.

Celá transakce vyvolává otazníky, podle našich informací zatím nový majitel nebo jeho zástupce nepředstavil zaměstnancům agentury své plány. V tomto týdnu měla být navíc z agentury odvezena část vybavení včetně hardwaru. Zároveň některá média zvažují, že budou právní cestou řešit neuhrazené pohledávky za Media Investments.

-mav-