Žabka a Bolt Food spouští online nákup potravin

pátek, 24. dubna 2020, 10:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Žabka a Bolt Food od pátku 24. dubna spouští nákup potravin online. Chtějí být nejrychlejší a doručovat do 60 minut od objednání, zatím jen v Praze.

Bolt Food doručuje potraviny z prodejen Žabka zatím ze 7 obchodů v Praze, zdroj: Tesco a Žabka

Bolt Food doručuje potraviny z prodejen Žabka zatím ze 7 obchodů v Praze, zdroj: Tesco a Žabka

Obchodní síť prodejen malého formátu Žabka začíná od pátku 24. dubna ve spolupráci s aplikací Bolt Food doručovat nákupy potravin online. Vybrané zboží se k zákazníkovi dostane do 60 minut od objednání. Předání bude probíhat bezkontaktně. Služba bude zatím dostupná na území Prahy.

„Společnost Bolt nás oslovila s možností propojení online nákupů potravin. My máme portfolio potravin a Bolt zase platformu, přes kterou si zákazník může objednat potraviny domů či do kanceláře,“ říká Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka.

„Bolt Food je díky spolupráci s řetězcem Žabka první službou v ČR, která nabízí okamžité doručení potravin. Aplikace průběžně upozorňuje, jakmile Žabka objednávku přijme, nákup připraví i jakmile jej převezme kurýr. V aplikaci je díky GPS zobrazena aktuální poloha kurýra a zákazník tak přesně ví, kde se kurýr nachází a kdy nákup dorazí,” dodává Roman Sysel, regionální manažer Boltu pro střední Evropu.

Objednávku uskuteční zákazník přes aplikaci Bolt Food, ve které si vybere produkty z nabídky obchodů Žabka a nákup zaplatí online při objednání. V rámci pilotu je k dispozici na 250 produktů, konkrétně z nabídky pečiva, masných výrobků a lahůdek, kávy a čajů, mléčných výrobků, cukrovinek, nápojů, stejně jako z drogerie a kosmetiky. Sortiment se bude postupně rozšiřovat.

Celý proces od objednání by neměl trvat déle než 60 minut, což by měla být největší konkurenční výhoda této služby. Doručovat se bude v okruhu tří kilometrů od spolupracujícího obchodu. V pilotní fázi poběží na sedmi pražských obchodech a následně by se měla rozšířit na většinu sítě Žabka především v Praze a okolí. V rámci úvodního týdne spuštění služby je navíc doprava nákupu zdarma.

Bolt spouští v Praze aplikaci Bolt Food

středa 8. dubna 2020

Obchodní síť prodejen Žabka (patřící pod Tesco ČR) momentálně provozuje v Česku 113 obchodů. Aplikace Bolt Food byla v Praze spuštěna ve středu 8. dubna a nabízí možnost objednat si jídlo z restaurací jako KFC, Burger King, Kolkovna nebo Potrefená husa. S její pomocí si lze objednat také dovoz pekařských výrobků, cukrovinek nebo květin. Postupně jsou do aplikace přidávány další restaurace a obchody.

-zue-