COOP spouští pilotní režim online prodeje

úterý, 5. května 2020, 12:15 Aktuality, Retail, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Skupina COOP startuje online prodej pod názvem e-COOP. Postupně chce pokrytí rozšiřovat.

Zdroj: FB Skupina COOP

Zdroj: FB Skupina COOP

Skupina COOP, jež sdružuje 47 spotřebních družstev a provozuje dohromady přibližně 2500 prodejen, začíná testovat online prodej. Na virtuální konferenci Retail Summit Action to uvedl Lukáš Němčík, Head of Marketing and Business Development společnosti.

„Žádost o online prodeje jsme začali během krize registrovat i v regionech, kde dosud nebyl, a tak jsme se na to snažili reagovat. Od dnešního dne začínáme zkoušet plošnější prodej potravin pod názvem e-COOP,“ popsal Němčík s tím, že finální přípravy trvaly jen několik týdnů. 

Postupně bude online prodej rozšiřován. „Naším cílem je dlouhodobá udržitelnost. Podle nás jediné, co je udržitelné, je regionální, proto chceme podpořit jednotlivé regiony, kde máme prodejny,“ přiblížil Němčík. Online prodej by měl být prezentován tak, že „přináší do vesnice velký hypermarket“ a přitom budou podpořeny lokální zaměstnanci a producenti.

Online pokrytí rozšiřují v době pandemie koronaviru i jiní retailoví hráči specializující se na potraviny. Například Tesco uvedlo službu Tesco Zásilka, kterou mohou využít zákazníci i z těch oblastí České republiky, kde zatím není možné nakupovat prostřednictvím služby Tesco online nákupy. Rohlík představil službu Suchý Rohlík, umožňující nákup trvanlivých potravin po celé republice. 

-stk-