Prodejny Žabka plánují letos velkou expanzi

úterý, 19. května 2020, 09:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Žabka plánuje v letošním roce otevřít desítky nových prodejen. Od začátku roku otevřela sedm nových a plánuje jít i mimo Prahu a Středočeský kraj.

Žabká provozuje aktuálně 114 prodejen, zdroj: Tesco

Žabká provozuje aktuálně 114 prodejen, zdroj: Tesco

Obchodní síť prodejen malého formátu Žabka plánuje v letošním roce otevřít až desítky nových prodejen. V současnosti provozuje v České republice 114 obchodů.

„Trendem poslední doby jsou rychlé nákupy v dobré dostupnosti s širokou nabídkou dalších služeb. Obchody s potravinami hrají nezastupitelnou roli a v rozvoji maloformátových prodejen vidíme velký potenciál. V letošním roce plánujeme proto otevřít desítky nových obchodů,“ říká Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka. 

Od začátku roku otevřela Žabka sedm nových obchodů. Poslední byl otevřen na konci minulého týdne na Praze 5 v ulici K Závěrce a navazuje na původní více než 20letou tradici obchodu s potravinami pro místní obyvatele. Výhodou obchodů má být jejich variabilita, kdy se dokáží přizpůsobit různým tvarům objektů. Standardní velikost prodejny se pohybuje od 90 do 110 m².

V minulosti Žabka provozovala své obchody téměř výhradně jen v Praze a Středočeském kraji, což už nyní neplatí. V loňském roce otevřela své obchody v Pardubicích a Brně.

Žabka a Bolt Food spouští online nákup potravin

pátek 24. dubna 2020

Kromě expanze se síť neustále snaží rozšiřovat i nabídku svých služeb, jako jsou např. výběr hotovosti, placení složenek, dobíjení telefonního kreditu všech operátorů nebo prodej losů. Na konci dubna vstoupila na trh online rozvozu potravin. Ve spolupráci se společností Bolt nabízí nákup a doručení potravin do 60 minut od objednání.

Obchody Žabka fungují ve formě franšízy a jsou provozovány nezávislými podnikateli. Nevratný vstupní poplatek činí 10 tisíc Kč a vratná jistina je ve výši 20 tisíc Kč. Společně se skládají před samotným převzetím provozovny. Svým franšízantům pak nabízí plně vybavené prodejny včetně veškerého zásobování. Obchodní síť je součástí skupiny Tesco v ČR od dubna 2011.

-zue-