Sportisimo koupilo českou značku Klimatex

pátek, 15. května 2020, 14:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Sportisimo koupilo 80% podíl v české značce Klimatex. Sportovní řetězec patří dlouhodobě mezi hlavní hráče na online trhu s módou.

zdroj: Sportisimo

zdroj: Sportisimo

Český řetězec se sportovním zbožím Sportisimo získal do vlastnického portfolia českou značku Klimatex. Po koupi firmy Piccollo, jež vyrábí outdoorové produkty značky Loap, přidává většinový podíl v Klimatexu.

Sportisimo koupilo v akciové společnosti Klimatex, patřící Karlu Bastlovi, 80% podíl. Akvizici zpečetili jednatelé společností ve čtvrtek 14. května. Hodnotu transakce se zúčastněné strany rozhodly nekomentovat.

Karel Bastl založil Klimatex v roce 2007, historie značky ale sahá až do 70. let. Tehdejší Výzkumný ústav pletařský převedl do praxe myšlenku využití polypropylenového vlákna do funkčního oblékání a značka posbírala za dobu své existence celkem devět patentů. V současnosti má Klimatex čtyři firemní prodejny a vyrábí dvakrát ročně novou kolekci spodního, dámského, pánského i dětského funkčního prádla a sportovního oblečení. Část výroby probíhá stále v Čechách.

Sportisimo funguje od roku 1999. Aktuálně má firma celkem 183 obchodů, z toho 105 je v České republice a další jsou na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku a Polsku. Vyjma prodejen a e-shopu zastřešuje holding také výhradní distribuci několika značek, jakými jsou třeba Umbro, O´Neill nebo Lotto. Současnými majiteli sportovní firmy jsou Martin Kúšik, Thai Ngoc Nguyen, Do Hong Son a Pavel Vajskebr. Ve finančním roce 2018/2019 vzrostly řetězci tržby o téměř 11 % na 8,4 mld. Kč. Dlouhodobě patří Sportisimo také k hlavním hráčům na trhu s online módou.

-zue-

Nejvyšší povědomí má mezi módními e-shopy Sportisimo

pátek 30. listopadu 2018