Irena Cápová je zástupkyní šéfredaktora časopisu Forbes

čtvrtek, 25. června 2020, 11:55 Tisk, Lidé MediaGuru

Irena Cápová, která ve Forbesu pracuje od jeho vzniku, se stala zástupkyní šéfredaktora. Do redakce zároveň přichází osm nových lidí.

Irena Cápová, zdroj: Forbes

Irena Cápová, zdroj: Forbes

Novou zástupkyní šéfredaktora časopisu Forbes se stala Irena Cápová. Ve Forbesu pracuje od roku 2011, kdy magazín na český trh vstoupil. Podle šéfredaktora Petra Šimůnka spojuje nová zástupkyně vynikající zkušenost v byznysové žurnalistice a organizační schopnosti týmového lídra.

Do Forbesu zároveň nastupuje osm nových lidí, kteří rozšíří redakční tým. Ten se mění po odchodu několika dosavadních členů redakce. Noví redaktoři přichází jak z konkurenčních ekonomických či lifestylových periodik, tak z byznysové komunity. Konkrétně jde o tyto novináře: Darek Šmíd, Ondřej Kinkor, Klára Mandausová, Tomáš Bohuslav, Klára Drašnárová, Taťána Lysková​, Nela Vítová a Jana Niedermeierová.

„Začali jsme před devíti lety ve čtyřech lidech a nikdo nám moc nevěřil a nedával na českém trhu šance. A vidíte, jsme tu úspěšní i v roce 2020 a teď stavíme nový tým pro příští desetiletí,“ uvedl Šimůnek. Podle něj bude vydavatelství v náboru nových lidí dále pokračovat a to jak do redakce, tak do obchodní části.

Forbes na podzim připravuje digitální vzdělávací video platformu Forbes BusinessClass, kde osobnosti z titulních stran magazínu vyučují byznysové strategie, či nové video a audio projekty.

Podle posledního výzkumu čtenosti Media projektu z přelomu roku 2019/2020 četlo Forbes 147 tisíc lidí. Návštěvnost na forbes.cz dosahuje podle Netmonitoru kolem milionu RU.

Forbes v Česku vydává vydavatelství MediaRey. To patří do vydavatelské skupiny Barezc&Conrad Media, která vydává Forbes také na Slovensku a v Maďarsku. 

-mav-