Forbes chce dál růst v digitálu, hledá redaktory i obchodníky

úterý, 2. června 2020, 07:50 Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Forbes chce nabrat nové redaktory a obchodníky, důvodem je především záměr rozšiřovat se v digitálním obsahu.

Zdroj: repro Forbes

Zdroj: repro Forbes

Byznysový měsíčník Forbes chce nově obsadit jak pozice redaktorů, tak obchodníků. V obou případech cílí spíš na seniornější a zkušenější zaměstnance – viz např. informace zde.

Podle Petra Šimůnka, šéfredaktora a spolumajitele časopisu, souvisí hledání nových redaktorů částečně s obměnou týmu, kdy někteří ze stávajících redaktorů odcházejí, a zároveň s růstem Forbesu v digitálním prostředí, kde se chce dál rozšiřovat. „Odhaduji, že celkově by mohlo přijít šest až osm nových lidí," upřesnil MediaGuru.cz Šimůnek.

Koronavirová pandemie se na Forbesu částečně odrazila inzertními výpadky zejména v dubnu a snížením prodaného nákladu ve čtvrtém letošním měsíci o více než 20 %, přesto vydavatel věří, že je schopen výpadky do konce roku dorovnat. „Snížili jsme si dočasně platy o 20 %, ale už po prvním měsíci jsme mohli platy zaměstnancům  vrátit na plnou výši. Pokud se bude situace v druhém pololetí dobře vyvíjet, věříme, že i těch 20 % dorovnáme," popsal Šimůnek.

„Budeme nadále investovat do všech druhů obsahu, hledáme nové lidi a připravujeme nové projekty,“ potvrdil také hlavní majitel vydavatelství MediaRey Erik Conrad.

Forbes naposledy uvedl novou vzdělávací videoplatformu BusinessClass, na níž osobnosti z titulních stran magazínu sdílejí své zkušenosti z podnikání. Hosty byly například Josef Průša z PrusaResearch, Tomáš Čupr z Rohlík.cz či Simona Kijonková ze Zásilkovna.cz, v dalších týdnech se objeví Martin Wichterle z Wikow, Leon Jakimič z Lasvitu nebo Martin Poš ze Cybex a Goodbaby International.

Forbes zaznamenal v nových datech výzkumu čtenosti Media projektu za období posledního čtvrtletí 2019 a prvního čtvrtletí 2020 růst na 147 tisíc čtenářů (meziročně je to +20 tis. čtenářů, tj +16 %). V tabulce čtenosti ekonomických titulů tak potvrdil prvenství. Mimo svou kategorii se také vyrovnal, resp. těsně předčil i Hospodářské noviny (146 tisíc). Podle Šimůnka je to nejlepší výsledek za celou historii vydávání magazínu.

V posledních měsících se také zvyšuje čtenost serveru Forbes.cz a dalšího digitálního obsahu se značkou Forbes. V březnu, kdy rostla návštěvnost většině webů, představovala návštěvnost na Forbes.cz podle dat výzkum NetMonitor 1,3 mil. reálných uživatelů. Nad milionem zůstala i v dubnu (1,13 mil.). Oproti srovnání s loňským říjnem, kdy se Forbes do Netmonitoru připojil, jde o nárůst o 60 % (meziroční srovnání duben/duben nelze provést vzhledem k absenci webu v NetMonitoru loni na jaře).

Nárůst zaznamenal i ranní newsletter Forbes Espresso, který každý den podle vydavatele čte 35 tisíc lidí.

Forbes vydává v České republice vydavatelství MediaRey. Patří do skupiny BCAM, která vydává magazín v tisku i digitální podobě také na Slovensku a v Maďarsku. Americký magazín Forbes je nejčtenějším byznysovým médiem na světě, stránky forbes.com navštíví měsíčně přes 80 milionů lidí.

-mav-