Časopisům o zdraví, bydlení či televizním vzrostla čtenost

čtvrtek, 21. května 2020, 07:30 Tisk MediaGuru

Několik skupin časopisů vykázalo v nových datech výzkumu čtenosti Media projektu lepší výsledky než v předešlém měřeném období.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Několika skupinám časopisů, např. o bydlení, o zdraví, o vaření, ekonomickým, televizním, křížovkářským, sportovním nebo o hobby a zahradě vzrostla v nových datech výzkumu Media projekt čtenost za období posledního loňského čtvrtletí a prvního letošního čtvrtletí ve srovnání s výsledky za druhé pololetí 2019.

Celkový zásah časopisů byl ve sledovaném období 77 % populace České republiky, o dva procentní body méně než v období druhého pololetí loňského roku. Je potřeba vzít v úvahu, že z výzkumu čtenosti odešlo vydavatelství Empresa Media se všemi svými tituly (Týden, Týden Historie, Sedmička Naše životy, Sedmička křížovky, Sedmička Velké křížovky, Sedmička, Interview, Exkluziv). Počet časopisů ve výzkumu je tak v nových datech nižší a zásah těchto titulů tedy není započítán.

Nově zařazenými tituly jsou naopak Vogue (čtenost 97 tisíc) a také magazín Snow.

Nového lídra má kategorie časopisů o bydlení, kde se na pozici nejčtenějšího dostal Blesk Bydlení. V segmentu motoristických časopisů si pozice prohodily časopisy pod značkou Světa motorů (Svět motorů Speciál a Svět motorů). 

Zdroj: Media projekt, Unie vydavatelů, ASMEA, Median, Stem/Mark

Zdroj: Media projekt, Unie vydavatelů, ASMEA, Median, Stem/Mark

Souhrnně tvořili čtenáři tisku ve sledovaném období od 4. čtvrtletí 2019 do 1. čtvrtletí 2020 téměř 7,5 milionu obyvatel České republiky ve věku 12 až 79 let. Představují tak 84 % z této skupiny zahrnující téměř celou populaci. Jak už jsme informovali, stabilní byla čtenost deníků jako celku, kde se zvýšil nebo zůstal zachován celkový počet čtenářů u poloviny titulů.

Nová data čtenosti přinesla deníkům relativně příznivé výsledky

pondělí 18. května 2020

-mav-