Mafra: iDnes Premium má 50 tisíc předplatitelů

úterý, 23. června 2020, 11:30 Internet & Mobil MediaGuru

Mediální skupina Mafra zveřejnila první čísla o využívanosti služby iDnes Premium. Zaplatit si ji zatím mělo 50 tisíc předplatitelů.

Zdroj: Mafra

Zdroj: Mafra

Službu iDnes Premium, kterou loni na podzim uvedla mediální skupina Mafra na svůj vlajkový server iDnes.cz, si po půl roce fungování zaplatilo 50 tisíc předplatitelů. Mafra to uvedla v úterý v textu na iDnes.cz.

Podle vyjádření předsedy představenstva Mafra Štěpána Košíka překonává iDnes Premium očekávání mediální skupiny. „Samozřejmě, stále je co zlepšovat a dále rozvíjet. Jsme si vědomi, že bod zlomu, kdy se digitální předplatné na trhu stane zcela běžným standardem, máme stejně jako ostatní vydavatelé ještě před sebou,“ uvedl.

Mafra spustila iDnes Premium loni v září, do konce listopadu ponechala možnost využití služby Premium pouze za registraci. Do konce listopadu se takto registrovalo 300 tisíc lidí. Od konce listopadu 2019 aktivovala Mafra platební bránu, kdy poplatek za měsíční přístup stanovila na 39 Kč. Za první měsíc ale účtovala jen 1 Kč. 

Do nabídky iDnes Premium je začleněn nejen obsah serveru iDnes.cz, ale i filmy, audioknihy, vstupenky na koncerty či sportovní utkání.

Dosud si uživatelé v rámci iDnes Premium přečetli více než 4800 prémiových článků, 95 013 krát prolistovali některý z nabídnutých digitálních titulů, poslechli si 36 087 audioknih, zhlédli 53 654 filmů online a nakoupili 22 288 vstupenek na vybrané koncerty a kulturní akce v předprodejích nebo za zvýhodněných podmínek. 

iDnes zároveň nabízí novým předplatitelům, kteří se přihlásí do konce června, předplatné na první tři měsíce za jednu korunu. Pro předplatitele je připraven také speciální dárkový balíček „České léto“. Nabízí výlety do Hluboké nad Vltavou nebo Špindlerova Mlýna. 

-mav-