McDonald’s představuje nový komunikační koncept

pondělí, 29. června 2020, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ve své nové komunikaci McDonald’s připomíná, že „každý den může chutnat skvěle, když se radujeme z maličkostí“.

Zdroj: YT McDonald's Česko a Slovensko

Zdroj: YT McDonald's Česko a Slovensko

V pondělí 29. června startuje McDonald’s nový dlouhodobý komunikační koncept „Každý den chutná skvěle“, jenž se postupně propíše do veškeré komunikace. Imageový spot, postavený na příběhu ptáčka, který pozoruje život lidí kolem a oslavuje malé každodenní radosti, bude nejprve nasazen v televizi a na internetu. 

„Přinést příběh s velkým poselstvím o malých věcech byla příjemná výzva. Když jsme se ale na svět podívali očima malého ptáčka, všechno do sebe zapadlo. Právě on nám ve spotu pomáhá ukázat, že pro radost skutečně není potřeba chodit daleko. Je tu mezi námi dnes a denně. Stačí si jí jen všímat a vychutnat ji,“ vysvětluje myšlenku spotu Gert Laubscher, kreativní ředitel agentury DDB Prague, která je pod kreativou podepsána. 

„McDonald’s je brand, který je konzistentní a vždy přinášel do života lidí pozitivní emoce. Nový komunikační koncept není výjimkou. Vyzdvihnout fakt, že radovat se dá i z mála, je nám vlastní. A je pravda, že v posledních týdnech ještě získal na větší relevanci. I proto se nám tak zalíbil příběh našeho hlavního hrdiny. Nenápadný malý ptáček je něčím obyčejným a všedním a zároveň i symbolem volnosti, života a veselí,“ reaguje na strategii marketingový ředitel McDonald’s Martin Troup.

Koncept se v následujících měsících promítne do celkové komunikace značky, produktových platforem i dalších touchpointů. Kampaň poběží až do konce letošního roku, kromě televize a onlinu využije McDonald’s i outdooru a vlastních komunikačních kanálů. 

Produkci spotu zajistila společnost Bistro Films. Režie se ujal Marek Partyš. K hudebnímu podkresu posloužila originální píseň Billa Witherse Lovely Day. Obsah má na starosti agentura Bubble, mediální plánování a nákup OMD.  

-stk-