Redakce Eura chce rychlý prodej, jinak hrozí konec časopisu

úterý, 30. června 2020, 12:30 Aktuality, Tisk MediaGuru

Pokud strategický investor vydávání časopisu rychle nepřevezme, hrozí podle redaktorů hromadný odchod celé redakce.

Zdroj: repro Euro

Zdroj: repro Euro

Redakce týdeníku Euro, které patří vydavatelství Mladá fronta, se obrátila na insolvenční správkyni s žádostí o rychlé řešení situace prodejem Mladé fronty strategickému investorovi. Pokud strategický investor vydávání časopisu rychle nepřevezme, hrozí podle redaktorů hromadný odchod celé redakce. „Znamená to fakticky konec týdeníku Euro, obnovení vydávání je velmi nepravděpodobné a pro případného nového vlastníka výrazně nákladnější,“ uvádí se ve sdělení, pod kterým je podepsána redakce na čele s šéfredaktorem Ondřejem Hergesellem.

Přerušení vydávání na déle než čtrnáct dní není podle redaktorů přijatelné z důvodu nevratného oslabení značky, ztráty předplatitelů, inzerentů a celkového oslabení pozice na trhu.

Redaktoři zároveň píší, že redakce už několik měsíců funguje na hraně možností samotné existence. „V současnosti se titul opírá čistě o přesvědčení a nasazení všech členů redakce. Jakékoliv prodlužování tohoto stavu by znamenalo vážnou újmu pro samotnou konkurzní podstatu společnosti Mladá fronta,“ uvádějí.

Týdeník Euro vychází 22 let, je nejznámější značkou vydavatelství Mladá fronta, které je v současnosti v konkurzu. Značka se využívá i pro další aktivity vydavatelství (web Euro.cz, konference). O případném prodeji vydavatelství Mladá fronta zatím nebylo rozhodnuto.

-mav-