RunCzech a Letiště Praha komunikují společnou akci

sobota, 18. července 2020, 08:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Prague International Marathon zaměřila svou pozornost na novou aktivitu.

Foto: ČAS – Eduard Erben, Letiště Praha

Foto: ČAS – Eduard Erben, Letiště Praha

Společnost Prague International Marathon musela zrušit jak svoji hlavní akci, květnový běžecký závod v maratónu ulicemi Prahy, tak jarní půl maratón. Zakladatel seriálu RunCzech Carlo Capalbo ale přišel s myšlenkou přenést běhy z ulic měst na letiště.

V Letišti Praha našel partnera v době, kdy i ono trpí velmi malým provozem letadel. Na bývalé letištní dráze 22 v bezprostřední blízkosti letadel otevřeli na celé léto Runway Park nabízející návštěvníkům ukázky speciální letištní techniky, letadel a zábavního programu. Právě tam o třetím červencovém víkendu uspořádá Capalbova společnost Runway Run, tedy běh po ranveji.

Capalbo díky marketingu a masivní komunikaci udělal z běhání nejdříve v pražských ulicích událost již v polovině 90. let. „Jezdím do města kolem pražského letiště, odkud se dlouho nelétalo. Běhy v ulicích měst jsou také nemožné. Na ranveji letiště ale běžci nikomu nevadí a diváci je mohou sledovat zdáli. A „bambini“ prostředí letiště milují… Oslovil jsem ředitelku marketingu Mariku Janouškovou a výkonného ředitele neleteckého obchodu Letiště Praha Jakuba Puchalského a můj návrh zapadl do konceptu jejich Runway Parku,“ říká.

Cesta na startovní čáru na ranveji bude simulovat odlet na dovolenou. Na check-in dostanou závodníci místo palubní vstupenky startovní číslo, projdou bezpečnostní kontrolou, zónou obchodů a nasednou do autobusu, který je doveze na startovní čáru. Závodů bude pět včetně „Sunset Run“ a „snídaňového“ běhu, připraven je rodinný běh a event vyvrcholí v neděli během dvou štafet sestavených z „profi“ běžců a běžkyň.

Běh po letišti se už konal v Karlových Varech, kam dorazilo 1600 běžců, o něco méně pak kvůli dešti v Českých Budějovicích. V pražské Ruzyni už je tento víkend vyprodán Sunset Run. Partnery závodů stejně jako všech akcí RunCzech jsou Volkswagen, Mattoni, Adidas, Sportissimo a Birell.

Víkendový běžecký program je součástí letního programu Runway Parku Letiště Praha, který pokračuje víkendem věnovanými zdravotníkům, letectví či cestování. Program každého víkendu je připravován s řadou partnerů, návštěvníky láká technika na odbavování letadel, doplňování cateringu na palubu nebo prohlídka kokpitu velkých letadel. Pro komunikaci využívá Letiště Praha kromě speciálního webu i newslettery, sociální sítě a interní i externí kanály. 

Autor textu: Aleš Hudský