Šéfem komunikace Coca-Coly HBC se stal Lukáš Zapletal

pátek, 10. července 2020, 07:05 Aktuality, Lidé, PR MediaGuru

Na pozici ředitele pro veřejné záležitosti, firemní komunikaci a udržitelnost společnosti Coca-Cola HBC nastupuje Lukáš Zapletal.

Lukáš Zapletal, zdroj: Coca-Cola HBC

Lukáš Zapletal, zdroj: Coca-Cola HBC

Do pozice ředitele pro veřejné záležitosti, firemní komunikaci a udržitelnost společnosti Coca-Cola HBC byl nově jmenován člen top managementu Lukáš Zapletal, současný ředitel právního a bezpečnostního oddělení pro Česko a Slovensko. Oddělení se tak nově spojí. V čele komunikace tak vystřídá Petra Jonáka, který přešel k mobilnímu operátoru T-Mobile. 

„Lukáš Zapletal rozšíří své odpovědnosti a povede nově i oddělení Vnějších vztahů, komunikace a udržitelnosti (PA&C), s nímž vedle své každodenní práce spolupracoval úzce po celou dobu. V jeho nové roli PA&C, Legal a Security ředitele CZ/SK bude dále rozvíjet spolupráci mezi funkčními týmy tak, aby nově vytvořené oddělení bylo silné a přispívalo k udržitelnému podnikání a dobré reputaci společnosti,“ uvedla generální ředitelka Maria Anargyrou-Nikolič, které je Zapletal přímo podřízený. 

Lukáš Zapletal v roce 2011 založil ve společnosti Coca-Cola HBC právní oddělení. Jako člen speciálního leadership týmu spoluvytvářel Youth Empowered program, jednu z klíčových iniciativ skupiny Coca-Cola HBC pro 28 států Evropy, Asie a Afriky v oblasti společenské odpovědnosti. Na lokální úrovni dlouhodobě podporuje iniciativu To dáš!, která ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové a dalšími partnery pomáhá dětem ze znevýhodněného prostředí. Rovněž působí jako člen vedení Unie podnikových právníků či v Expertním týmu pro legislativu Svazu průmyslu a dopravy ČR.

V létě 2019 absolvoval rozvojový program v centrále The Coca-Cola Company v Atlantě. Coby člen speciálního leadership týmu spoluvytvářel Youth Empowered program, jednu z klíčových iniciativ skupiny Coca-Cola HBC pro 28 států Evropy, Asie a Afriky v oblasti společenské odpovědnosti. Na lokální úrovni dlouhodobě podporuje iniciativu To dáš!, která ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové a dalšími partnery pomáhá dětem ze znevýhodněného prostředí. Rovněž působí jako člen vedení Unie podnikových právníků či v Expertním týmu pro legislativu Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Získal titul doktor práv na Masarykově univerzitě v Brně, dále studoval mj. postgraduálně soutěžní právo EU na King‘s College London či exekutivní program na IMD v Lausanne. Je držitelem řady ocenění, mj. CCHBC Legal Innovation Award či Legal 500:General Counsel Powerlist CEE.

-stk-