Zájemci MF mají předložit nabídky, firmu vede Karel Novotný

čtvrtek, 2. července 2020, 15:00 Tisk MediaGuru

Insolvenční správkyně vydavatelství Mladá fronta (MF) vyzvala potenciální zájemce o koupi vydavatelství k podání nezávazných indikativních nabídek.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Insolvenční správkyně vydavatelství Mladá fronta (MF) vyzvala potenciální zájemce o koupi vydavatelství k podání nezávazných indikativních nabídek. V nabídce musí být identifikace a cena, kterou uvažuje zájemce za koupi MF nabídnout. Nabídky musí být doručeny do kanceláře do 7. července 2020 do 12:00 hod.

Zájemci, kteří podají indikativní nabídku, budou po vyhlášení výběrového řízení osloveni s nabídkou účasti ve výběrovém řízení.

Mladá fronta zároveň oznámila, že vydavatelství nově vede Karel Novotný, dosavadní ředitel divize Tištěných titulů. Karel Novotný působí ve vydavatelství Mladá fronta od roku 2012, kdy nastoupil na pozici ředitele divize Medical Services a ředitele divize HUB, v nichž působil až do minulého roku, kdy převzal řízení všech tištěných titulů společnosti Mladá fronta. Ve vedení nahradil Jana Maška.

Vedení vydavatelství se Karel Novotný ujal od poloviny června 2020. Hlavním cílem vedení společnosti nyní bude dovést vydavatelství k plánovanému prodeji novému vlastníkovi.

„Úlohou Karla Novotného je plné zachování provozu a umožnění transparentního prodeje společnosti budoucímu strategickému investorovi, který rozhodne o jejím fungování v rámci nové akcionářské struktury," uvedla MF v oficiálním oznámení.

-mav-