Alza.cz nabízí nově v prodeji vína a destiláty

pátek, 7. srpna 2020, 14:15 Aktuality, Retail, Internet & Mobil MediaGuru

Alza.cz přidává do nabídky nápoje. V první vlně jsou to vína a destiláty, brzy však v sortimentu přibyde také pivo, minerální vody, limonády nebo energetické nápoje.

Téměř 700 druhů vín a 600 destilátů nabízí nově Alza.cz, zdroj: Alza.cz

Téměř 700 druhů vín a 600 destilátů nabízí nově Alza.cz, zdroj: Alza.cz

E-shop Alza.cz přidává do nabídky další segment. Prostřednictvím partnerského prodeje s doručením na adresu zde mohou od 6. srpna zákazníci koupit také nápoje. V první vlně zatím vína a destiláty, následně v sortimentu přibude také pivo a nealkoholické produkty jako minerální vody, limonády nebo energetické nápoje.
 
V první fázi je možné vybírat z téměř 700 druhů tichých vín, šampaňského a sektů z Čech, Moravy i ze zahraničí (Francie, Chile, Španělsko, Nový Zéland atd.). Spolu s tím firma zalistovala i bezmála 600 druhů destilátů, od prémiových rumů, přes pálenky až po vyzrálé whisky. Prodej všech alkoholických produktů podléhá přísné kontrole věku nakupujícího, a to jak na webu, tak i při převzetí zboží.

„Nápoje jsou další z velkých kategorií, které můžeme zákazníkům nabídnout díky našemu partnerskému programu Alza Dropshipment. Letošní jaro ukázalo, že obliba online nákupů roste, a to i v dříve typicky „kamenných segmentech,“ vysvětluje místopředseda představenstva Petr Bena.

Díky partnerskému prodeji je možné na Alze nakoupit tisíce produktů od zavedených prodejců i malých dodavatelů bez vlastního e-shopu. Největší zájem je od firem ze segmentů hobby, auto-moto, hračky, domácí elektro nebo drogerie. „Noví dodavatelé a partneři přibývají i na základě spolupráce s platformou Shoptet, kde se mohou na náš systém velmi jednoduše napojit pomocí doplňku Alza Expando. I díky tomu tržby z této formy prodeje neustále rostou, za červenec to bylo v meziročním srovnání o více než 200 %,“ doplňuje Petr Bena. Firma podle něj plánuje dropshipment i nadále rozvíjet, u řady partnerů už spustila možnost doručení zboží na pobočku a pokračuje v napojování dalších zajímavých kategorií.

-zue-

Alza může přidat na tržiště až 21 tisíc e-shopů Shoptetu

čtvrtek 18. června 2020