Kaufland nově umožňuje nákup s mobilní aplikací

středa, 12. srpna 2020, 10:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Od srpna nabízí Kaufland možnost samoobslužného nakupování přes mobilní aplikaci.

Kaufland přichází s vlastní nákupní mobilní aplikaci, zdroj: Kaufland.

Kaufland přichází s vlastní nákupní mobilní aplikaci, zdroj: Kaufland.

Supermarket Kaufland přichází od srpna s novou možností nakupování přes mobilní aplikaci. Jde o pilotní projekt, který je dostupný zatím na dvou prodejnách v Praze na Jarově a v Olomouci. Od října bude k dispozici na dalších 28 prodejnách. Jedná se tak o další řetězec, který mobilní telefon k samoobslužnému nákupu využívá, již dříve jej na trh uvedl Globus, Tesco nebo Makro. 

K samoobslužnému nakupování si musí zákazníci stáhnout aplikaci Kaufland, vytvořit si digitální K-Card a po spuštění již mohou skenovat kódy vybraných produktů. Poté je vloží do tašky a odbaví u expresních pokladen. „Služba K-Scan přináší spoustu výhod. Zákazníkům šetří čas, mají neustále přehled o ceně nákupu a zboží už nemusí z košíku vykládat na pás. Bonusem je automaticky aplikovaná K-Card sleva,“ popsala Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland. 

V mobilní aplikaci si mohou zákazníci vytvářet také vlastní nákupní lístek a krom aktuální nabídky, letáku a originálních receptů, v ní naleznou veškeré informace o věrnostní kartě Kaufland Card. Skrze klasickou K-Card pak mohou získávat kupóny a slevy na vybrané produkty, přes její digitální verzi v aplikaci navíc body za každý nákup (100 Kč = 1 bod). Ty poté lze uplatnit v rámci věrnostních programů nebo je vyměnit za kupóny.

Kromě nové aplikace mohou zákazníci již několik měsíců na čtyřech vybraných prodejnách Praha Vypich a Podbaba, Kladno a Ostrava Vítkovická nakupovat pomocí ručního skeneru, který je vždy k zapůjčení u vchodu do prodejny. Vše funguje stejně jako s mobilní aplikací. Od září budou skenery dostupné také na prodejnách v brněnské Ponavě a v Karlových Varech. 

Kaufland je tak dalším řetězcem na trhu, který samoobslužné nakupování s chytrým telefonem umožňuje. V roce 2017 ji pod názvem Můj Globus spustil řetězec Globus. S aplikací Scan&Shop mobile je možné nakupovat v Tescu. A v Makru mohou zákazníci využívat aplikaci Makro Scan.

-stk-