KFC zařazuje poprvé v historii vegetariánské sendviče

úterý, 4. srpna 2020, 11:40 Aktuality, Retail MediaGuru

KFC přidává do své nabídky nové vegetariánské sendviče Vege Halloumi.

Zdroj: KFC

Zdroj: KFC

KFC přidává do své nabídky nové vegetariánské sendviče Vege Halloumi. Reaguje tak na výsledky průzkumu, podle kterého třetina Čechů plánuje ve svém jídelníčku omezit maso a masné výrobky. 

„Už nějakou dobu pozorujeme rostoucí poptávku po vegetariánské alternativě. Zařadili jsme proto poprvé v historii českého KFC do nabídky nové vegetariánské sendviče Vege Halloumi,“ říká Libor Hubík, prezident KFC pro Česko a Rakousko.

Průzkum agentury Ipsos pro Asociaci společenské odpovědnosti ukázal, že třetina Čechů, a to zejména mladí ve věku od 18 do 34 let, plánuje maso a masné výrobky omezovat. Čtyři procenta populace jsou už dnes vegetariáni nebo vegani, přitom mezi lidmi do 44 let maso nejí každý desátý.

V novém vegetariánském burgeru jsou klasické kuřecí kousky nahrazeny kyperským sýrem halloumi. V nabídce je také halloumi varianta Twisteru. „Nestaneme se vegetariánskou restaurací, ale chceme, aby měl náš zákazník možnost volby,“ dodal Libor Hubík.

Bezmasou variantu svých tradičních kliček nabízí od srpna nábytkářský řetězec Ikea. Má jít o udržitelnější variantu, nové bezmasé kuličky mají údajně ve srovnání s tradičními masovými pouze 4% klimatickou stopu. 

-mav-