Novým šéfredaktorem CNN Prima News je Pavel Štrunc

pondělí, 31. srpna 2020, 13:35 TV, Lidé MediaGuru

CNN Prima News mění vedení, do čela zpravodajské televize se postaví Pavel Štrunc. Jeho zástupcem bude Tomáš Večeřa.

Pavel Štrunc, zdroj: FTV Prima

Pavel Štrunc, zdroj: FTV Prima

Do čela CNN Prima News se od 1. září 2020 postaví Pavel Štrunc. Jeho zástupcem bude Tomáš Večeřa, dosavadní vedoucí online sekce CNN Prima News. Z vedení zpravodajské stanice odcházejí Petra Benešová a Eliška Čeřovská, oznámila Prima v pondělí odpoledne.

„Mým cílem je intenzivnější propojení televizní a online části zpravodajské platformy, větší centralizace a zjednodušení způsobu řízení redakce,“ uvedl ke svému jmenování Pavel Štrunc, nový šéfredaktor CNN Prima News.

„Pavel Štrunc je uznávaný novinář s bohatou zkušeností v televizním i online zpravodajství. Online sekce pod vedením Tomáše Večeři dosaženými výsledky výrazně převyšuje naše původní cíle,“ zdůvodnil Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima. Zároveň poděkoval odcházející Petře Benešové a Elišce Čeřovské za práci při uvedení televizní části CNN Prima News. „Jednalo se o nelehké období, navíc ovlivněné koronavirovou pandemií, která bohužel v důsledku posunula i termín samotného startu projektu,“ dodal.

CNN Prima News mění po čtvrt roce vysílání své programové schéma a jmenování nového šéfredaktora na tyto změny navazuje. K novinkám má patřit mj. to, že se Hlavní zprávy, Showtime a Počasí přesouvají na stanici Prima, změní se vysílací časy pořadů 360° Pavlíny Wolfové, diskuzního pořadu K věci, novinkou mají být dva zpravodajské bloky, regionální zprávy pak mají vznikat ve spolupráci s regionálním deníkem Deník od Vltava Labe Media. Konkrétní podobu nového schématu CNN Prima News s časovými detaily však zatím Prima ještě neoznámila. 

Podle Deníku N odcházejí ze zpravodajské televize také Markéta Dobiášová, která přišla letos z ČT a uváděla mj. Hlavní zprávy, a také Andrea Trojková (Němcová). Také ta na Primu přicházela až do projektu CNN Prima News. Naopak řady redaktorů nerozšíří Michael Rozsypal, dosud moderátor Českého rozhlasu.

CNN Prima přidá živé vysílání, regionální zprávy přinese s VLM

čtvrtek 13. srpna 2020

Pavel Štrunc je stávajícím moderátorem CNN Prima News, ve zpravodajství televize Prima pracuje od roku 2012. Zkušenosti sbíral také na ČT24 nebo ve zpravodajské televizi Z1. Na webu Info.cz uváděl vlastní pořad Štrunc!.

Tomáš Večeřa pracoval před svým letošním příchodem na Primu v mediální skupině Czech News Center, na starosti měl digitální obsah. Několik let byl rovněž zástupcem šéfredaktora deníku Sport. Před příchodem do CNC byl sportovním redaktorem deníku MF Dnes a serveru iDnes.cz.

Tomáš Večeřa, zdroj: FTV Prima

Tomáš Večeřa, zdroj: FTV Prima

CNN Prima News zahájila své vysílání 3. května 2020. Její průměrný podíl byl za první tři měsíce vysílání 0,35 % v divácké skupině 15+. Web CNNPrima.cz dosáhl za měsíc červenec 1,3 mil. reálných uživatelů. 

-mav-