Rádio Impuls zůstává v zisku několika desítek milionů Kč

pondělí, 3. srpna 2020, 07:30 Rádio MediaGuru

Rádio Impuls vykázalo i v loňském roce zisk ve výši několika desítek milionů korun. Ve srovnání s rokem 2018 byl ale zisk i tržby o něco nižší.

Zdroj: Rádio Impuls

Zdroj: Rádio Impuls

Společnost Londa, provozovatel nejposlouchanějšího tuzemského rádia Impuls, vykázala v loňském roce zisk po zdanění ve výši 52,5 mil. Kč. Rozhlasová společnost tak dál vytváří zajímavý zisk, přestože ten ve srovnání s rokem 2018 poklesl o 14,5 mil. Kč.

„Společnost dosahuje dlouhodobě stabilních výsledků," uvádí firma ve výroční zprávě za rok 2019.

Tržby z prodeje výrobků a služeb loni přesáhly 133 mil. Kč, meziročně se snížily o 16,5 %. Provozní zisk loni představoval 25,5 mil. Kč. 

Nejvyšší měrou se na celkových tržbách společnosti podílí prodej reklamního času. V loňském roce z něj firma vykázala tržby ve výši 130 mil. Kč

Rádio Impuls poslouchá denně v průměru více než milion posluchačů, jednou týdně si rádio poslechnou téměř dva miliony posluchačů (1,94 mil., zdroj: Radioprojekt 3+4Q/2019). Impuls je nejposlouchanějším rádiem na českém trhu. Na reklamním trhu je zastupován společností Media Club

Do portfolia společnosti Londa patří vedle Impulsu rockové rádio Rock Zone 105.9 a také rádio Český Impuls. Vysílá na středních vlnách z vysílačů ve středních Čechách a na jižní Moravě, dále ho lze poslouchat na internetu a také v digitálním TV vysílání a v DAB+. 

Rádiová stanice Evropa 2 loni zvýšila obrat i zisk

čtvrtek 30. července 2020

-mav-