Správa železnic chce kampaní zvýšit bezpečnost na kolejích

pondělí, 17. srpna 2020, 16:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

V letní kampani chce Správa železnic upozornit na časté situace s fatálními důsledky. Inspiruje se Novým Zélandem.

Zdroj: Repro YT Správa železnic

Zdroj: Repro YT Správa železnic

V letních měsících spustila Správa železnic na sociálních sítích preventivní kampaň, jejímž cílem je upozornit na časté situace na železnici s fatálními důsledky. Pracuje přitom s motivem zpomalení posledních sekund před srážkou s vlakem a rozhovorem s blízkými, kteří po obětech zůstávají. Konceptem se inspirovala z šest let staré kampaně z Nového Zélandu.

Kampaň čítá celkem čtyři hrané spoty, které byly postupně zveřejněny na Facebooku, Instagramu a YouTube. Medializace proběhla také prostřednictvím Twitteru či LinkedInu. S nasazením do televize Správa železnic nepočítá, nicméně budou spoty využívány na preventivních akcích, například určených pro teenagery.

Kreativa kampaně vznikla interně. „Bezpečnostní kampaně jsou připraveny z iniciativy Správy železnic a jsou i naší organizací realizovány. Celý koncept, scénář, lokace i větší část hereckého obsazení jsme realizovali vlastními silami. Netajíme se inspirací novozélandskou kampaní. Vybrali jsme si nosná témata zaměřená na problematiku bezpečnosti na železnici. Vycházeli jsem při tom z českých reálií,“ popisuje na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Původní novozélandská kampaň z roku 2014 se týkala bezpečnosti na silnicích.

Preventivní kampaň spustila Správa železnic již loni a další plánuje i v příštím roce. „Aktuálně diskutujeme nad formátem. Opět chceme cílit na sociální sítě,“ dodává Friebová.

-stk-