Starbucks otevírá dvě nové pobočky, další letos neplánuje

středa, 5. srpna 2020, 07:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Kavárenská síť Starbucks otevřela v Praze svou jubilejní 50. kavárnu v ČR, další nová pobočka přibyla také v Karlových Varech.

V Karlových Varech otevřel Starbucks svou 51. pobočku v České republice, zdroj: AmRest.

V Karlových Varech otevřel Starbucks svou 51. pobočku v České republice, zdroj: AmRest.

Starbucks v pražském nákupním centru Galerie Harfa otevřel svou jubilejní 50. kavárnu. Rovněž vstoupil poprvé do Karlovarského kraje, kde v Karlových Varech zřídil pobočku nedaleko kolonády. Tyto dvě nové kavárny budou do konce roku jediné přírůstky kavárenské sítě v České republice, další chystané pobočky jsou z důvodu pandemie koronaviru odloženy. 

„Pandemie Covid-19 donutila podniky, aby své dosavadní plány do značné míry přehodnotily a pružně reagovaly na nové okolnosti. Stejné situaci musela čelit i společnost Starbucks v Česku. Stále vyhodnocujeme nové zprávy a přizpůsobujeme se aktuálnímu dění. I proto jsme v rámci letošních chystaných openingů otevřeli pouze dvě nové kavárny,“ vysvětluje na dotaz MediaGuru Michal Holotík, brand manager Starbucks na českém a slovenském trhu. 

Nové pobočky jsou již uzpůsobeny omezenému prodeji, kterému musely kavárny čelit během nouzového stavu. Starbucks tak například budoval na svých kavárnách výdejová okénka, zaměřil se rovněž i na možnosti rozvozu. „Snažíme se zajistit, aby naše kavárny byly v budoucnu připraveny k provozu za různých okolností,“ dodává Holotík. 

Starbucks otevírá u vybraných kaváren výdejová okénka

úterý 14. dubna 2020

Starbucks provozuje v současnosti na českém trhu 51 poboček ve 12 městech. Kromě Prahy a Karlových Varů je dostupný také v Brně, Ostravě, Hradci Králové, Znojmě, Olomouci, Kladně, Pardubicích, Liberci, Teplicích a Mladé Boleslavi.

-stk-