Za Mladou frontu v dražbě zájemce nabídl 50,1 mil. Kč

středa, 2. září 2020, 17:45 Tisk, Aktuality , Aktualizováno MediaGuru

Prodejní cena za Mladou frontu se vyšplhala na 50 mil. Kč, zájemce zatím odtajněn nebyl. Musí ho potvrdit soud.

Zdroj: Mladá fronta

Zdroj: Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, bylo vydraženo za 50,1 milionu korun. Elektronické aukce se zúčastnili dva zájemci. Vyplývá to z informací na webu dražební společnosti Gaute. Jména účastníků aukce firma neuvedla. Prodej zájemci, který předložil nejvyšší nabídku, musí potvrdit soud. Rozhodnout by měl 3. září, prodej by pak měl být uzavřen do 10. září 2020.

Server Info.cz uvedl, že nejvyšší nabídku podala agentura PP Partners podnikatele Andreje Čírtka. V elektronické aukci měla zvítězit nad vydavatelstvím A11 Aleše Zavorala. Čírtek působí jako mluvčí skupiny Czechoslovak Group Michala Strnada.

Vydavatel Aleš Zavoral ve čtvrtek ráno potvrdil, že se jeho společnost A11 aukce účastnila. Nabídla cenu na hranici 50 mil. Kč. „Naše nabídka se zespodu blížila k padesáti milionům korun a jsem si naprosto jistý, že to byla maximální možná hodnota společnosti Mladá fronta, která ještě dávala ekonomický smysl. Soupeř se rozhodl tuto nabídku drobně navýšit, což už pro nás byla neakceptovatelná částka, a to vzhledem k tomu, kolik je ještě potřeba do vydavatelství Mladá fronta investovat, aby se vůbec stabilizovalo," uvedl Zavoral

Vyvolávací cena aukce byla 36 mil. Kč a minimální příhoz 100.000 Kč. Podnik vydávající například týdeník Euro se prodává očištěný o závazky, které vznikly před vyhlášením konkurzu.

Prodej se uskutečnil aukční formou, což je na českém tiskovém trhu novinka. Zúčastnit se mohl každý zájemce, který složil kauci ve výši 15 mil. Kč. Mladou frontu se dříve zajímaly např. společnosti Crane ConsultingJaromír Soukup Consulting nebo GES Media Asset.

-čtk-, -mav-

Aktualizováno ve čtvrtek 3.9. 2020 v 9:15 o vyjádření Aleše Zavorala.