Do Seznamu přišli Mašek, Holub, Ciroková či Pálková

čtvrtek, 3. září 2020, 12:20 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Web Seznam Zprávy rozšiřuje redakční týmy o několik nových tváří.

Jaroslav Mašek, zdroj: Seznam.cz

Jaroslav Mašek, zdroj: Seznam.cz

Do redakce webu Seznamzpravy.cz nastupuje několik novinářů. Jaroslav Mašek bude řídit redakci Byznys, analytik Petr Holub a redaktorka Kristina Ciroková rozšíří tým reportérských osobností Seznam Zpráv, Šárka Pálková povede domácí zpravodajství a do ekonomické rubriky přichází Iva Špačková. Rozrůstající se tým nových médií doplní producent Ondřej Lasák a Matouš Hrdina.

„Naše nové tváře přicházejí rozvíjet klíčové oblasti Seznam Zpráv – investigativní reportáže, původní ekonomické zpravodajství, autorské analýzy a silné komentáře,” uvedl Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a rádií.

Jaroslav Mašek

  • Vedoucí nové byznysové sekce Seznam Zpráv. Dlouholetý tvůrce žebříčku českých miliardářů, autorské zkušenosti má z magazínu Forbes a deníku MF Dnes.

Petr Holub

  • Zkoumá trendy a souvislosti ekonomiky a politiky, vydal knihu o dopadech koronaviru na českou společnost. Býval šéfredaktorem Respektu, vystupuje v Českém rozhlase, do Seznam Zpráv přestoupil z názorového titulu Echo24.

Kristina Ciroková

  • Reportérka s dlouholetou praxí v pořadu České televize 168 hodin. V minulosti působila také jako dramaturgyně diskusního pořadu Partie na televizi Prima a jako redaktorka deníku MF Dnes. 

Šárka Pálková

  • Působila mimo jiné jako redaktorka domácího zpravodajství portálu Lidovky.cz, byla reportérkou Událostí v České televizi, věnovala se korupci a problémům ve státní správě. V posledních letech řídila domácí zpravodajství na Aktualne.cz. Nyní povede domácí rubriku Seznam Zpráv.

Iva Špačková

  • Ekonomická reportérka, která se specializuje na spotřebitelská témata, testy a retail. Psala pro vydavatelství Mafra i Economia.

Ondřej Lasák

  • Kreativní producent, internetový dramaturg a dlouholetý tvůrce online kampaní sbíral zkušenosti v České televizi a Českém rozhlase. V Seznam Zprávách přichází do týmu pořadu Šťastné pondělí.

Matouš Hrdina

  • Do Seznam Zpráv přišel jako hlavní editor newsletterů a souvisejících uživatelských formátů. Dříve pracoval mimo jiné jako vedoucí programu Radia Wave a editor Heroine.cz.

-mav-