Hornbach zavádí samoobslužné pokladny

úterý, 8. září 2020, 10:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Hornbach zavedl nově ve dvou pražských prodejnách samoobslužné pokladny. Během září a října jimi plánuje vybavit všechny své čtyři prodejny v Praze.

Do konce října je hobby market zavede na všech pražských pobočkách, zdroj: Hornbach

Do konce října je hobby market zavede na všech pražských pobočkách, zdroj: Hornbach

Síť hobbymarketů Hornbach zavádí od pondělí 7. září 2020 samoobslužné pokladny v prodejně ve Velké Chuchli. Zákazníci si zde mohou naskenovat až deset položek a zaplatit hotově nebo kartou.

Samoobslužné pokladny už firma tři měsíce testuje v prodejně na Černém Mostě. Na základě této zkušenosti a pozitivní odezvy se proto rozhodli vybavit jimi i prodejnu ve Velké Chuchli. Hornbach plánuje během září a října vybavit samoobslužnými pokladnami všechny své prodejny, celkem čtyři, v Praze.

„Díky samoobslužným pokladnám se mohou naši zákazníci rychleji pustit do svého projektu v domě či na zahradě. V době pandemie koronaviru a dodržování přísných hygienických opatření je další nespornou výhodou samoobslužných pokladen také eliminace kontaktu s personálem prodejny. Bezpečné nakupování je v současnosti naší prioritou,“ uvádí David Kolář, marketingový ředitel společnosti Hornbach pro Českou republiku a Slovensko.

Na samoobslužnou pokladnu může zákazník s max. deseti položkami, zdroj: Hornbach

Na samoobslužnou pokladnu může zákazník s max. deseti položkami, zdroj: Hornbach

Samoobslužné pokladny disponují ručním skenerem a dotykovou obrazovkou. Hornbach zákazníkům nabízí rovněž možnost využití samoobslužné aplikace Self-Scan, která funguje na bázi skenování QR kódů výrobků pomocí mobilního telefonu. Při použití aplikace lze platit na samoobslužných pokladnách ještě rychleji. Řetězec provozuje v ČR deset stavebních a zahradních center.

Samoobslužné pokladny nejsou v retailu novinkou a provozuje je většina maloobchodních řetězců s potravinami. V létě je zavedl například i drogistický řetězec Rossmann.

Drogerie Rossmann zavádí samoobslužné pokladny

úterý 14. července 2020

-zue-