KFC letos otevře další tři restaurace, roste rozvoz

čtvrtek, 17. září 2020, 11:40 Aktuality, Retail MediaGuru

KFC plánuje letos otevřít další tři restaurace, bude jich tak mít celkem 108. Během pandemie zaznamenal boom rozvoz, počet objednávek narostl o polovinu.

KFC bude mít v ČR ke konci roku 2020 celkem 108 poboček, foto: MediaGuru.cz

KFC bude mít v ČR ke konci roku 2020 celkem 108 poboček, foto: MediaGuru.cz

Provoz restaurací KFC se vrací po pandemii k normálu a řetězec plánuje letos otevřít další tři pobočky. „V ČR stále rosteme a letos otevřeme ještě další tři restaurace. Příští týden ve Valašském Meziříčí, pak v Mladé Boleslavi a v Karviné,“ uvádí Libor Hubík, prezident pro KFC ČR a Rakousko s tím, že i investice do marketingu zůstávají podle původních plánů.

Češi si zvykli nejen na rozvoz, ale i na drive-thru a platby online nebo kartou. Potvrzují to data srpnového průzkumu od agentury Ipsos vytvořeného pro KFC. Během pandemie se počet objednávek přes rozvoz zvýšil o polovinu a byly v průměru o 10 % vyšší. Více než 60 % lidí využilo na jaře možnost rozvozu nebo nákup s sebou a přes 37 % lidí i po otevření dává prostor využití této služby i nadále. Prodeje vegetariánské varianty pak vzrostly dvojnásobně, než v KFC očekávali.

Podobně boom zaznamenala i služba drive-trhu a i nyní zůstává její podíl na celkových tržbách o 8 % vyšší než před krizí. KFC má přitom drive-thru možnost na 25 % z celkového počtu 105 restaurací.

Během pandemie se také zvýšil zájem o nákup přes digitální kiosky, které jsou nyní k dispozici na 85 % restaurací a podle Libora Hubíka je KFC plánuje dále rozšiřovat. Jejich podíl na celkových tržbách se zvýšil na 25 %. Aplikace Objednej&Vyzvedni, která funguje od podzimu loňského roku zaznamenává pak 10 tisíc objednávek měsíčně.

Kiosky mají 25% podíl na celkových tržbách, foto: MediaGuru.cz

Kiosky mají 25% podíl na celkových tržbách, foto: MediaGuru.cz

Provoz se ve většině restaurací vrací na běžnou úroveň, především v regionech, kde se vrátil do normálu téměř už v květnu. Stále je ale znát útlum turistického ruchu a vysoký podíl zaměstnanců na home-office v Praze, kde jsou prodeje nižší než před koronavirovou krizí.

Zajímavé je, že Češi příliš nemění své chování, 37,8 % své chování nezměnilo vůbec, 34,2 % si pravidelně dezinfikuje ruce, 26,6 % platí více kartou a 26,9 % si umyje ruce při příchodu do restaurací. Nejvíce chování změnili mladí od 24-36 let a více dodržují opatření ženy než muži. Řetězec dál drží všechna hygienická opatření.

KFC kvůli pandemii přestává dočasně užívat svůj slogan

středa 26. srpna 2020

-zue-