O novém vlastníkovi Mladé fronty není rozhodnuto

pátek, 4. září 2020, 00:10 Tisk MediaGuru

Do prodeje může promluvit ještě další zájemce, který se středeční aukce neúčastnil.

Zdroj: Mladá fronta

Zdroj: Mladá fronta

O novém vlastníkovi vydavatelství Mladá fronta stále není rozhodnuto. Krajský soud v Českých Budějovicích ve čtvrtek zatím nepotvrdil vítěze aukce, společnost PP Partners Prague, za nového vlastníka společnosti. Místo toho došlo ke shodě věřitelského výboru, insolvenční správkyně a soudu, za účasti státního zastupitelství, na využití tzv. předražku. Jde o právní institut, který umožňuje zvýšit nabídku i po ukončení samotné aukce. Mladá fronta o tom informovala v tiskovém oznámení.

Vítěz aukce, společnost PP Partners Prague, má možnost tuto nabídku následně dorovnat. V aukci nabídla 50,1 mil. Kč a svou nabídkou předčila vydavatelství A11.

Do prodeje tak může promluvit ještě další zájemce, který se středeční aukce neúčastnil a kterého eviduje věřitelský výbor. O koho jde, zatím není známo. Znovu se tak otevře dataroom, kde mohou zájemci po podpisu NDA prověřit klíčové informace o vydavatelství v rámci tzv. due dilligence. Případný zájemce, který by chtěl využít tzv. předražku, musí do 8. září 2020 do 12:00 hodin doručit Krajskému soudu v Českých Budějovicích závaznou nabídku a v totožném termínu musí složit 100 procent ceny na bankovní účet. Nabídka musí být nejméně o 25 procent vyšší, než kolik činí vítězná nabídka společnosti PP Partners Prague, tj. minimálně 62,6 mil. Kč. Následně může vítěz aukce, společnost PP Partners Prague, dorovnat nejvyšší nabídku do 8. září do 15:00 hodin a složit doplatek ceny do 9. září 2020 do 9:00 hodin na bankovní účet.

Konečné slovo v otázce prodeje vydavatelství Mladá fronta bude mít insolvenční soud, jehož finální souhlas je pro dokončení prodeje vydavatelství klíčový.

Společnost PP Partners Prague ve čtvrtek uvedla, že je připravena Mladou frontu finančně i personálně stabilizovat „ve spolupráci s předními partnery na mediálním i nakladatelském trhu a dát jí budoucnost".  Je ale otázkou, zda se bude chtít aukce dále účastnit. Agentuře ČTK během čtvrtečního dne a před rozhodnutím soudu v Českých Budějovicích člen představenstva Andrej Čírtek sdělil, že v případě dalšího protahování insolvence se už žádné další aukce účastnit nebude. Čírtek zároveň působí jako mluvčí skupiny Czechoslovak Group Michala Strnada.

Za Mladou frontu v dražbě zájemce nabídl 50,1 mil. Kč

středa 2. září 2020

-mav-