ČT prodlouží vysílání ČT3 nejméně do jara 2021

pátek, 23. října 2020, 11:35 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize se rozhodla ponechat vysílání stanice ČT3 nejméně do jara příštího roku. Od 12. prosince také rozšíří vysílací čas stanice do 22.00.

Zdroj: Česká televize

Zdroj: Česká televize

V souvislosti s druhou vlnou pandemie koronaviru prodlužuje Česká televize vysílání programu ČT3 nejméně do března 2021. Televizí program je určen pro seniory, ČT ho spustila letos v březnu jako službu starším občanům. Stanice navíc od 12. prosince rozšíří své vysílání. Nyní ji mohou diváci sledovat denně od devíti do 17:25 hodin, nově bude po 12. prosinci vysílat až do 22 hodin večer.

„Program ČT3 se ihned po spuštění dočkal mimořádně příznivé divácké odezvy, v rámci svého vysílacího času byl pátou nejsledovanější stanicí v Česku a ve skupině diváků starších pětašedesáti let dokonce třetí nejvyhledávanější. I nyní, po sedmi měsících vysílání, oslovuje týdně více než půl milionu diváků starších pětašedesáti let a společně s ČT art se jedná o nejlépe hodnocený kanál České televize,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Naznačil rovněž, že o další existenci ČT3 rozhodnou programové a finanční podmínky.

Podle programového ředitele ČT Milana Fridricha nabídne ČT3 v hlavním vysílacím čase archivní filmy České televize, doplněné o programové okno nazvané „Zlatý fond zahraničních filmů a seriálů”. V rámci něho budou uváděny série jako Haló, haló!, Jistě, pane ministře, Randall a Hopkirk a další. 

O Vánocích chce ČT3 vysílat hudební komedii Světáci, povídkové Arabesky nebo na vánoční koncerty s Karlem Gottem či Helenou Vondráčkovou. Zároveň program v prosinci připomene výročí významných režisérů a umělců spojených s televizní a filmovou tvorbou. U příležitosti jubilejních devadesátin filmaře Františka Filipa odvysílá ČT3 snímky Ikarův pád, Tažní ptáci nebo komediální trilogie Podnájemníci a Dopis psaný španělsky. Dále uvede také Veselé příhody z natáčení a drama Počítaní oveček s Vlastimilem Brodským, jenž by letos oslavil sté narozeniny, i dvoudílnou adaptaci Babičky Boženy Němcové, která připomene nedožité devadesátiny režiséra a scenáristy Antonína Moskalyka.

Programová nabídka stanice ČT3 se opírá o výběr z televizního fondu, který doplňuje zpravodajský obsah. Ve vysílání je každý den v poledne zpravodajský blok, sdílený s ČT1 a zpravodajskou ČT24, nově jej od prosince doplní také hlavní relace Události, následovaná pořadem Branky, body, vteřiny.

-mav-