Rohlik.cz testuje venkovní samoobslužné boxy

pátek, 9. října 2020, 15:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlik.cz testuje venkovní samoobslužné výdejní boxy Rohlik Pointy. Během listopadu plánuje umístit první čtyři v Praze.

Od listopadu budou první čtyři venkovní boxy v Praze, zdroj: Rohlik.cz

Od listopadu budou první čtyři venkovní boxy v Praze, zdroj: Rohlik.cz

Online supermarket Rohlik.cz začíná testovat své původně do vnitřních prostor určené Rohlík Pointy, samoobslužná výdejní místa, i pro použití venku. „Během listopadu plánujeme umístit zatím v Praze první čtyři. Cílem je vytvořit super rychlou unikátní službu v rámci Prahy a do budoucna možná i Brna,“ popisuje plánovanou novinku Zdeňka Svoboda Kuhnová, PR manažerka a tisková mluvčí Rohlík.cz. Následně koncem roku e-shop službu vyhodnotí a rozhodne o jejím dalším rozšíření.

Aktuálně provozuje Rohlík přes tři desítky vnitřních výdejních boxů. Umístěné jsou nejvíce v kancelářských budovách a určené pro zaměstnance konkrétních firem. Využívá je například O2, Seznam.cz nebo Innogy. Zákazníci mohou jít také nakupovat do šesti pražských a brněnských veřejných indoorových Rohlik Pointů.

Venkovní Rohlík Point nabídne zákazníkům nejrychlejší doručení nákupu, které Rohlik.cz nabízí, a to už do 60 minut, dopravu zdarma, nákup už od 100 Kč a bezkontaktní vyzvednutí. Novinka umožňuje vyzvednutí odděleně suchých, teplotně temperovaných, a chlazených plus mražených potravin.

Samoobslužná výdejní místa potravin s oddělenými teplotními režimy plánuje zavádět i družstvo COOP. To spustilo od října online prodej potravin přes službu e-Coop. Boxy umožní lidem přijít si pro vybrané potraviny i mimo provozní dobu prodejen. V budoucnu by mohly být umístěny třeba i u obecního úřadu a budou fungovat jako výdejna pro občany, pokud ve vesnici nebude prodejna.

Rohlík.cz zavádí doručení nákupu do výdejních chladicích boxů

úterý 11. prosince 2018

-zue-