Strategický marketing Penny vede Vojtěch, nákup Chmelař

středa, 14. října 2020, 11:15 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Vedoucím strategického marketingu Penny se stal Vít Vojtěch, oddělení nákupu povede Petr Chmelař.

Vít Vojtěch, nový ředitel strategického marketingu, & Petr Chmelař, vedoucí nákupu, zdroj: Penny

Vít Vojtěch, nový ředitel strategického marketingu, & Petr Chmelař, vedoucí nákupu, zdroj: Penny

Strategický marketing obchodního řetězce Penny řídí nově Vít Vojtěch ze španělského diskontního řetězce Dia. Vedoucím oddělení nákupu se stal Petr Chmelař z Globusu. 

Vít Vojtěch v pozici nahrazuje Zlatu Ulrichovou, která v září odešla do online supermarketu Rohlík. Do Penny přichází ze řetězce Dia, kde působil jako ředitel promotion akcí. Jen ve Španělsku má firma přes 3000 obchodů. Dříve působil v České republice či v Německu mimo jiné ve společnostech Kaufland, Danone, Staropramen nebo Jan Becher Pernod Ricard. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou, obor komerční komunikace. V mojí roli mohu, tak jako ve Španělsku, vést i promoce a mít tak zásadní vliv na směřování a další úspěchy Penny,“ popisuje Vít Vojtěch.  

Petr Chmelař nastoupil na pozici vedoucího oddělení nákupu jako nástupce Marka Doležala, který přešel na nové projekty v rámci skupiny REWE Group. Do Penny přechází Chmelař z obdobné pozice, ve které působil 12 let v řetězci Globus.Zkušenosti má také ze společností Lidl, Plus Diskont a Ahold v České republice. Vystudoval obor Mezinárodní obchod a logistika na Vysoké škole ekonomické v Praze.

„Mým cílem je, abychom lidem nabízeli moderní diskontní sortiment, kde poměr ceny a kvality bude nejlepší na našem trhu. Věřím v sílu zejména domácích lokálních výrobců. Jsem si jist, že společně můžeme naši pozici v regionech upevňovat a zlepšovat. V této složité a nejisté době bude zároveň pro zákazníky klíčové nakupování za co možná nejvýhodnější ceny na trhu. Tu bude Penny vždy garantovat. Důraz budeme i nadále klást na kvalitu, zdraví, procesy výroby, například animal welfare,“ přibližuje svou vizi Petr Chmelař. 

-stk-