Digitál ve vydavatelství Burda nově vede Erik Luhový

středa, 4. listopadu 2020, 18:15 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Na pozici digitálního ředitele vydavatelství Burda International CZ nastoupil Erik Luhový.

Erik Luhový, nový digitální ředitel vydavatelství Burda International CZ, zdroj: Burda International CZ

Erik Luhový, nový digitální ředitel vydavatelství Burda International CZ, zdroj: Burda International CZ

Do top managementu vydavatelství Burda International CZ nastoupil Erik Luhový. Na pozici digitálního ředitele bude jeho úkolem připravit novou firemní digitální strategii s důrazem na analýzu dat a digitalizaci procesů. Ve spolupráci s oddělením digitálních produktů bude také rozvíjet ekosystémy kolem klíčových brandů, jako je Elle, Marianne a Apetit. Po jarní akvizici contentové agentury C3 jde letos o druhou aktivitu, která naznačuje budoucí směřování vydavatelství.

Nabídka pracovat pro Burdu je pro mě novou výzvou, kterou jsem s nadšením přijal. V dnešní době je v online médiích důležité mít pro čtenáře relevantní obsah a uživatelsky přívětivé prostředí. A proto chci přetavit své letité zkušenosti z e-commerce a CRM a budovat ve vydavatelství silné on-line brandy,“ říká Erik Luhový. 

„Erik má za úkol formulovat novou celofiremní digitální strategii. Slibuji si od něj, že si díky svým zkušenostem postaví tým tak, aby v něm měl lidi s inovativním digitálním uvažováním, láskou k lifestylovému obsahu a s byznysovým přístupem. Cílem tohoto snažení je produkce toho nejlepšího možného on-line obsahu pro B2C a zároveň rozšířená nabídka on-line produktů a služeb pro B2B segment,“ říká ředitelka Burda International CZ Petra Fundová.

Erik Luhový přišel do Burdy ze společnosti Sephora, kde zastával obdobnou pozici, předtím pracoval například jako e-commerce manažer v Diva Center (Marionnaud Paris).

Již dříve vydavatelství oznámilo své plány rozvoje klíčových značek. Apetit chystá nový web, Marianne připraví premiérové jarní dny a Elle spustí speciální projekt Ellephoria, zaměřený na fanoušky kosmetiky. Naopak ke konci roku ukončí některé ze stávajících titulů, jako je Marie Claire, Katka nebo Joy.

Burda ukončí Marie Claire, Joy či Katku, chce rozvíjet Elle, Apetit a další

pátek 23. října 2020

-stk-