Empresa Media opět nabízí převzetí Mladé fronty

pátek, 27. listopadu 2020, 14:50 Aktuality, Tisk MediaGuru

Jaromír Soukup a jeho mediální společnost opět uvádí, že má zájem převzít tituly i zaměstnance společnosti Mladá fronta.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Společnost Jaromír Soukup Consulting ze skupiny Empresa Media opět nabídla, že pro zaměstnance Mladé fronty (MF) vytvoří pracoviště ve svých prostorech a že převezme a bude řídit celý provoz obchodního závodu MF. „Nesli bychom tedy veškeré náklady na mzdy dlužníkových zaměstnanců. Zároveň jsme také připraveni financovat vydávání dlužníkových časopisů," stojí v nabídce uložené v insolvenčním rejstříku.

Podrobnosti nabídky chce projednat s věřitelským výborem a zajištěným věřitelem a získat tak jejich podporu. Stejně tak chce o nabídce jednat s insolvenční správkyní a insolvenčním soudem.

Empresa Media se o převzetí Mladé fronty zajímala už před zářijovou aukcí. O té se ale podle svého vyjádření dozvěděla až na poslední chvíli a nemohla se jí proto zúčastnit. „Jsme přesvědčeni, že skutečným záměrem vyrozumění nebylo umožnit nám ucházet se o koupi závodu dlužníka, ale pouze naším případným zájmem či nepřipravenou účastí legitimizovat dosavadní nezákonné události v řízení, stav, ve kterém se řízení nacházelo, a aukci samotnou," píše ve svém vyjádření Jaromír Soukup Consulting. Dodává, že nebylo myslitelné, aby byly během dvou pracovních dnů provedeny veškeré nezbytné kroky a firma se mohla aukce řádně zúčastnit.

Zatím není ani jasné, zda v pondělí bude vytištěno další číslo týdeníku Euro, konkrétně číslo 48/2020. To je opět připravené k vydání. Podle vyjádření insolvenční správkyně ale jeho tisk ohrožují dluhy tiskárně Triangl. Tato skutečnost údajně znemožnila i vytištění č. 47/2020, které mělo vyjít v pondělí 23. listopadu 2020. Insolvenční správkyně proto požádala soud o souhlas se zaplacením dluhů tiskárně, čímž by mohlo dojít k vytištění aktuálního čísla týdeníku. Rozhodnutí soudu dosud není známé. O Euro ve čtvrtek projevila zájem společnost Procom Group.

-mav-