Kaufland zavádí K-scan na více než 30 prodejen

neděle, 8. listopadu 2020, 09:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Kauflandu se nakupování s pomocí mobilní aplikace K-Scan osvědčilo a zavádí ji nyní na dalších více než 30 prodejen. Aktuálně ji využívá 6 až 12 % zákazníků denně.

Zdroj: Kaufland

Zdroj: Kaufland

Obchodní řetězec Kaufland přišel letos v srpnu s novinkou naskenovat si zboží pomocí mobilního telefonu, vložit ho rovnou do tašky a poté zaplatit. Aplikaci s názvem K-Scan testoval na dvou prodejnách v Praze na Jarově a v Olomouci. Nově je od října samoobslužné nakupování možné v největších českých městech a do konce listopadu přibydou další města.

Zákazníci si do svého mobilního telefonu stáhli aplikaci Kaufland a vytvořili si v ní digitální K-Card. Po spuštění aplikace se jim otevřela obrazovka fotoaparátu s oknem pro skenování čárových kódů. Svůj nákup pak kontrolovali v digitálním košíku, v němž se zobrazuje aktuální počet produktů. 

„V současné době takto nakupují už tisíce lidí, a to jen několik týdnů od spuštění. Podle našich analýz provede zákazník s mobilní aplikací v průměru tři nákupy za dva týdny,“ uvedla mluvčí Renata Maierl.

Aktuálně samoobslužný nákup službou K-Scan provádí 6 až 12 % zákazníků denně ve vybraných prodejnách. Do statistky je zahrnutý nákup s ručním skenerem. Rozšiřování K-Scan mobilní aplikace půjde po jednotlivých vlnách. Nyní je možné takto nakoupit ve všech obchodech v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Českých Budějovicích, Jihlavě, Karlových Varech, Kladně, Liberci, Znojmě. Od 23. listopadu pak na prodejnách v Hradci Králové nebo Zlíně, od 2. prosince v Humpolci a v Písku. 

Kromě Kauflandu je možné nakupovat s chytrým telefonem od roku 2017 v Globusu s aplikací Můj Globus, dále v Tescu s aplikací Scan&Shop mobile. V Makru mohou zákazníci využívat aplikaci Makro Scan.

Obliba nákupů se skenerem roste, hlavně u mužů

úterý 18. srpna 2020

-zue-